Junioren Round-Up #8: TOP legt KZ het vuur aan de schenen

Hoofdklasse A-jeugd

In de Hoofdklasse A staat KZ/Thermo4U A1 nog steeds op de koppositie, maar afgelopen zaterdag was TOP/SolarCompleet A1 er bijna met de overwinning vandoor gegaan. KZ kroop door het oog van de naald en staat nog steeds met Fortuna/Delta Logistiek A1 op de eerste plaats.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Achilles (Hg) A1
Achilles speelde de wedstrijd in Delft zonder Noah Brusse, wat uiteindelijk een groot gemis bleek. Fortuna startte namelijk met veel energie aan de eerste wedstrijd dit zaalseizoen tegen Achilles. Het grootste gedeelte van de eerste helft kon de thuisploeg het eigen spel spelen en hield het team zich aan de gemaakte afspraken. Hierdoor kon de ploeg snel een ruime voorsprong uitbouwen. Na rust wilden de Delftenaren verder uitlopen, maar er ontstonden wat slordigheden en foutjes. Desondanks zou het team de wedstrijd niet meer uit handen geven. “Wij zijn compleet weggespeeld. De schoten vielen niet, verkeerde keuzes werden er aanvallend gemaakt en verdedigend lieten wij alles toe. We zakten steeds verder weg naar een bedenkelijk niveau. De ploeg wil wel, maar het lukt even niet”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 33-12)

SKF A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De thuisploeg kwam als eerst op een voorsprong, maar al snel werd het gat door de Driebergenaren gedicht. Dalto nam het initiatief, maar tot aan rust bleef SKF mee schieten (8-13). In de pauze werd er orde op zaken gesteld bij de gasten. De ploeg bleek moeite te hebben met het vertragende spel van de Veenendalers. Echter, SKF scoorde ook niet meer mee. Het schotpercentage bleef achter en de groei die normaal gesproken in hun spel zit, was niet meer terug te zien. De ploeg scoorde slechts vier doelpunten in de tweede helft. “Je weet dat het na de 41-19 overwinning een week eerder het lastig is om dat niveau weer te halen een week later. In theorie zou dit moeten lukken, maar het begin begon moeizaam. Uiteindelijk sloten wij af met 12-32. Trots op onze ploeg”, aldus Rick Memelink (Dalto). (Uitslag 12-32)

DSC A1 – PKC/SWKGroep A1
Winst zou voor beide ploegen belangrijk zijn om aan te haken bij de top. Hoewel de Papendrechters niet fantastisch begonnen aan de wedstrijd, ging het duel wel gelijk op. Tot het moment dat PKC een run van vijf achtereenvolgende doelpunten maakte. Tot aan rust kon de ploeg het verschil van vijf goals behouden (8-13). In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. De gasten bleven doorgaan met scoren, maar ook DSC liet van zich horen. Bij een stand van 9-19 was het de thuisploeg die zes keer tot scoren kwam en zo de achterstand weer ongedaan maakte. De Eindhovenaren probeerden de schade beperkt te houden, maar de winst voor PKC kwam niet meer in gevaar en Friso Verdoorn sloot de wedstrijd af met het laatste doelpunt. “Het was geen hoogstaande wedstrijd. Wij waren niet goed, maar maakten wel de juiste beslissingen in de wedstrijd. Twee belangrijke punten”, vertelt Jeroen Euser (PKC). (Uitslag 16-21)

TOP/SolarCompleet A1 – KZ/Thermo4U A1
TOP nam het in eigen huis op tegen de koploper in de poule en hield zich prima staande. Dat de thuisploeg een aantal plaatsen lager staat in het klassement was niet te zien in de wedstrijd. Het duel ging namelijk zeer gelijk op. KZ bleef aan de goede kant van de score, maar de Sassenheimers bleven hardnekkig in de achtervolging gaan. Het bleef continu spannend en de ploegen gingen rusten met een minimaal verschil in het voordeel van KZ. Ook in het tweede bedrijf bleven de gasten in het voordeel, maar kwamen nooit echt los van de thuisploeg. Voor het team uit Koog aan de Zaan was het een wedstrijd vol met gemiste strafworpen. “Lars Hoorn gooide in een wanhoopspoging met veel geluk een one-hander raak vanaf de achterlijn. Dit deed mij erg denken aan het goal van Thomas Reijgersberg vorig seizoen”, vertelt Christiaan Germans (TOP). Ondanks dat de ploeg veel weerstand bood, gaan de twee punten met de koploper mee naar huis. (Uitslag 25-27)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. KZ A1 8 14