Junioren Round-Up #8: TOP legt KZ het vuur aan de schenen

Junioren Round-Up #8: TOP legt KZ het vuur aan de schenen

Hoofdklasse A-jeugd

In de Hoofdklasse A staat KZ/Thermo4U A1 nog steeds op de koppositie, maar afgelopen zaterdag was TOP/SolarCompleet A1 er bijna met de overwinning vandoor gegaan. KZ kroop door het oog van de naald en staat nog steeds met Fortuna/Delta Logistiek A1 op de eerste plaats.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Achilles (Hg) A1
Achilles speelde de wedstrijd in Delft zonder Noah Brusse, wat uiteindelijk een groot gemis bleek. Fortuna startte namelijk met veel energie aan de eerste wedstrijd dit zaalseizoen tegen Achilles. Het grootste gedeelte van de eerste helft kon de thuisploeg het eigen spel spelen en hield het team zich aan de gemaakte afspraken. Hierdoor kon de ploeg snel een ruime voorsprong uitbouwen. Na rust wilden de Delftenaren verder uitlopen, maar er ontstonden wat slordigheden en foutjes. Desondanks zou het team de wedstrijd niet meer uit handen geven. “Wij zijn compleet weggespeeld. De schoten vielen niet, verkeerde keuzes werden er aanvallend gemaakt en verdedigend lieten wij alles toe. We zakten steeds verder weg naar een bedenkelijk niveau. De ploeg wil wel, maar het lukt even niet”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 33-12)

SKF A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De thuisploeg kwam als eerst op een voorsprong, maar al snel werd het gat door de Driebergenaren gedicht. Dalto nam het initiatief, maar tot aan rust bleef SKF mee schieten (8-13). In de pauze werd er orde op zaken gesteld bij de gasten. De ploeg bleek moeite te hebben met het vertragende spel van de Veenendalers. Echter, SKF scoorde ook niet meer mee. Het schotpercentage bleef achter en de groei die normaal gesproken in hun spel zit, was niet meer terug te zien. De ploeg scoorde slechts vier doelpunten in de tweede helft. “Je weet dat het na de 41-19 overwinning een week eerder het lastig is om dat niveau weer te halen een week later. In theorie zou dit moeten lukken, maar het begin begon moeizaam. Uiteindelijk sloten wij af met 12-32. Trots op onze ploeg”, aldus Rick Memelink (Dalto). (Uitslag 12-32)

DSC A1 – PKC/SWKGroep A1
Winst zou voor beide ploegen belangrijk zijn om aan te haken bij de top. Hoewel de Papendrechters niet fantastisch begonnen aan de wedstrijd, ging het duel wel gelijk op. Tot het moment dat PKC een run van vijf achtereenvolgende doelpunten maakte. Tot aan rust kon de ploeg het verschil van vijf goals behouden (8-13). In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. De gasten bleven doorgaan met scoren, maar ook DSC liet van zich horen. Bij een stand van 9-19 was het de thuisploeg die zes keer tot scoren kwam en zo de achterstand weer ongedaan maakte. De Eindhovenaren probeerden de schade beperkt te houden, maar de winst voor PKC kwam niet meer in gevaar en Friso Verdoorn sloot de wedstrijd af met het laatste doelpunt. “Het was geen hoogstaande wedstrijd. Wij waren niet goed, maar maakten wel de juiste beslissingen in de wedstrijd. Twee belangrijke punten”, vertelt Jeroen Euser (PKC). (Uitslag 16-21)

TOP/SolarCompleet A1 – KZ/Thermo4U A1
TOP nam het in eigen huis op tegen de koploper in de poule en hield zich prima staande. Dat de thuisploeg een aantal plaatsen lager staat in het klassement was niet te zien in de wedstrijd. Het duel ging namelijk zeer gelijk op. KZ bleef aan de goede kant van de score, maar de Sassenheimers bleven hardnekkig in de achtervolging gaan. Het bleef continu spannend en de ploegen gingen rusten met een minimaal verschil in het voordeel van KZ. Ook in het tweede bedrijf bleven de gasten in het voordeel, maar kwamen nooit echt los van de thuisploeg. Voor het team uit Koog aan de Zaan was het een wedstrijd vol met gemiste strafworpen. “Lars Hoorn gooide in een wanhoopspoging met veel geluk een one-hander raak vanaf de achterlijn. Dit deed mij erg denken aan het goal van Thomas Reijgersberg vorig seizoen”, vertelt Christiaan Germans (TOP). Ondanks dat de ploeg veel weerstand bood, gaan de twee punten met de koploper mee naar huis. (Uitslag 25-27)

Stand in Hoofdklasse A:

  W P
1. KZ A1 8 14
1. Fortuna A1 8 14
2. PKC A1 8 10
2. Dalto A1 8 10
3. DSC A1 8 6
3. Achilles A1 8 6
4. TOP A1 8 4
5. SKF A1 8 0

 

Programma:
Achilles A1 - Dalto A1
KZ A1 - PKC A1
SKF A1 - Fortuna A1
DSC A1 - TOP A1


Hoofdklasse B:

 

DVO/Accountor A1 – Wageningen A1
De streekderby tussen beide ploegen uit de Vallei-regio begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Gertjan van Leeuwen, voorzitter van KV Wageningen, die afgelopen vrijdag plotseling overleed. Na dit eerbetoon floot de scheidsrechter in. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen hadden het verdedigend onder controle en er was veel strijd. DVO nam het initiatief vlak voor rust, wat resulteerde in een 10-8 ruststand. Opvallend was dat Krijn van het Kaar zijn tegenstander al twee keer wist te blokken. Wageningen besloot om een time-out te nemen en wisselde David Mol en Jorg van Harn steeds tactisch af. De gasten kwamen weer volledig terug, maar in de eindfase was DVO toch oppermachtig. Danique van de Garde en Lisanne Fleer maakten goals op dit belangrijke moment. “Tevreden dat we er een echte wedstrijd van hebben gemaakt, helaas hebben we het vele gekomen publiek net niet kunnen verwennen met de punten. Wel met een spannende wedstrijd”, vertelt Johan van Beek (Wageningen). (Uitslag 19-15)

AVO A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Het duel kwam langzaam op gang, maar de thuisploeg wist het initiatief te nemen ondanks dat LDODK mee bleef scoren. De eerste helft was voor de Assenaren. Ze speelden een sterk spel, onderschepten veel ballen en scoorden over veel schijven. De ploeg ging met een voorsprong de kleedkamers in. Onder leiding van Charlotte de Jong speelden de gasten zich terug in de wedstrijd en behaalden zij een hoog percentage in deze fase. Door twee goals van Britt Alting bleef de thuisploeg door knokken tot het einde. Er vielen hierna nog twee doelpunten voor het team uit Gorredijk door belangrijke steals. “Helaas zitten wij nu even in de hoek waar de klappen gaan vallen. Play-offs lijken ver weg, maar we maken het elke tegenstander meer dan lastig. Iedereen baalde onwijs van de nederlaag, nu dat nog omzetten naar winnen”, zegt Marco Zegwaard (AVO). (Uitslag 23-25)

KCC A1 – DOS’46 A1
Een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die op tien punten in het klassement staan. DOS’46 kende een wat onwennige start van het duel. De afwezigheid van Manouk ten Kate en Silke Wolters werd duidelijk gevoeld, maar ingevuld door Danique Koster. Na een kleine tien minuten begon de doelpuntenmachine uit Nijeveen pas echt op gang te komen. Een achterstand van drie werd omgebogen naar een voorsprong bij rust (13-18). De tweede helft begin direct met een doelpunt en er brak een fase aan waarbij beide ploegen om en om tot scoren kwamen. KCC kwam nog even terug naar een verschil van vier doelpunten verschil, maar de punten gaan mee naar Nijeveen. “Het was weer een mooie wedstrijd en we konden uitlopen naar een 25-32 overwinning. Nu is het de zaak om deze lijn door te trekken en te verbeteren waar het nodig is”, aldus Gerwin Bos (DOS’46). (Uitslag 25-32)

KVS/Maritiem A1 – DeetosSnel A1
Een degradatiekraker die resulteerde in een minimaal verschil. De thuisploeg had het lastig met de heren van DeetosSnel, die goed op schot waren. De ploeg was nog meer zoekende nadat Indy Peters ongelukkig ten val kwam en niet meer verder kon spelen. Dit was de oorzaak van de ruststand van 10-15. Na rust kon KVS binnen vijf minuten terug komen naar 15-15 gelijk. Dit kwam mede door de goede invalbeurten van Daimy Pronk en Jorg Korving. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar de thuisploeg trok aan het langste eind, mede dankzij de support van het publiek. “We hebben het de eerste helft hartstikke goed gedaan. Ik verwijt mezelf dat wij als team in de tweede helft niet in staat waren om goed te blijven spelen als wij onder druk staan. We moeten leren rustiger te blijven, taken blijven uitvoeren en de controle te houden”, aldus Loek van der Wal (DeetosSnel). (Uitslag 25-23)

Stand in Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO A1 8 16
2. DOS'46 A1 8 12
3. KCC A1 8 10
3. Wageningen A1 8 10
4. AVO A1 8 8
5. LDODK A1 8 6
6. KVS A1 8 2
7. DeetosSnel A1 8 0

 

Programma:
KCC A1 - KVS A1
DeetosSnel A1 - DOS'46 A1
LDODK A1 - Wageningen A1
DVOA1 - AVO A1

 

Datum: 28 januari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl