Junioren Round-Up #9: Koplopers aan elkaar gewaagd in Hoofdklasse A

Hoofdklasse A-jeugd

Met negen speelrondes gespeeld te hebben, gaan in Hoofdklasse A KZ/Thermo4U A1 en Fortuna/Delta Logistiek A1 nek-aan-nek. Doordat KZ met negen doelpunten verschil wist te winnen tegen PKC staan beide koplopers exact gelijk. De nummer drie laten ze op zes punten verschil achter zich.

Hoofdklasse A:

SKF A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
In een eerder duel was het verschil tussen deze twee ploegen al erg duidelijk geworden. Ook deze keer nam Fortuna het initiatief. De Veenendalers zitten in een periode van nederlagen, maar het verschil werd deze wedstrijd minder groot dan werd gedacht. Verdedigend had SKF grip op het spel. Er werd echter niet veel gescoord bij de ploeg. Het scoringspercentage was nog steeds te laag. Ook bij Fortuna bleven de kansen uit. Het verschil van vier doelpunten in het voordeel van de uitploeg bleef de hele wedstrijd behouden. Uiteindelijk liepen de Delftenaren vlak voor het eind toch uit naar een verschil van zeven doelpunten. “Het krachtsverschil tussen de bovenkant van de ranglijst en de onderkant was erg groot, maar SKF deed het erg goed”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). Fortuna staat nu exact gelijk met KZ op de eerste plek. Met beide een doelsaldo van + 70. (Uitslag 15-22)

DSC A1 – TOP/SolarCompleet A1
Een belangrijke wedstrijd in Eindhoven: de ploegen stonden op twee punten van elkaar verschil in het klassement. DSC begon sterk aan de wedstrijd op eigen terrein. Verdedigend werd het dichtgezet en aanvallend kwam de ploeg beter uit de verf. De thuisploeg kon profiteren van de gemiste vrije ballen van TOP. De gasten liepen achter de feiten aan en in de tweede helft kwam de ploeg pas echt op stoom. De doelpunten vielen ook lekker bij DSC. Voornamelijk bij Pieter van Leeuwen en Maud Smulders, die de jongste is met haar vijftien jaar. Het gat bleef te groot voor TOP om dit nog te dichten en de twee punten bleven in Eindhoven. “We hebben als team keihard gewerkt en dat zie je aan de uitslag. We moesten meteen de druk hoog leggen en dit deden wij”, zegt Dana Vos (DSC). (Uitslag 27-14)

KZ/Thermo4U A1 – PKC/SWKGroep A1
Dat Koog Zaandijk beter in de competitie is gekomen bleek afgelopen weekend. Het verschil tussen de ploegen was nu duidelijk te zien. Eerder wist PKC met één doelpunt verschil te winnen. Dit was tevens de enige wedstrijd die KZ tot nu toe had verloren. De taak voor de ploeg was dan ook om de reeks van overwinningen door te zetten. Nu was het in het voordeel van de thuisploeg, dat er wat ziekte aan de kant van de Papendrechters was. PKC moest al snel noodgedwongen wisselen, maar de gasten kwamen toch brutaal aan de leiding. De stand van 4-7 werd al snel door KZ omgebogen naar een voorsprong. Tot aan rust namen de Koogers voornamelijk het voortouw en de kleedkamer werd opgezocht met een stand van 12-7. Na de pauze kon de ploeg uit Koog aan de Zaan uitlopen naar een overwinning. “Daar waar wij hoopten zolang mogelijk voor de play-offs te kunnen spelen, voelde dit als de laatste kans. We gaan proberen om de doelstelling ‘top drie’ te halen en dit seizoen goed af te sluiten”, aldus Jeroen Euser (PKC). (Uitslag 25-16)

Achilles (Hg) A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Achilles speelde nog steeds zonder de geblesseerde Noa Brusse. Hij maakte plek voor het doelpuntenduo Mick van Nieuwenhuijzen en Cino Koene, die allebei goed waren voor vijf treffers. Hun energie werd overgenomen door de rest van het team. Tot de 5-5 ging het gelijk op, vanaf daar wist Achilles een gaatje van drie goals te slaan, totdat Dalto weer op gelijke hoogte kwam bij rust. De enige voorsprong van de Driebergers was direct na rust (12-13). De thuisploeg boog deze stand direct weer om en voor de Driebergenaren brak er een fase aan zonder doelpunten. Dit was voor Achilles het moment om uit te lopen naar een verschil van zes doelpunten. Met nog tien minuten op de klok werd Dalto wakker kwam het dichterbij. Echter, de eindsprint kwam te laat om nog een punt uit het vuur te slepen. “Hiermee hebben wij alle kansen die er waren om de top uit te dagen verspeeld. Dat kan alleen als je elke week voldoende niveau haalt en daar hebben wij in verzaakt afgelopen wedstrijd”, vertelt Rick Memelink (Dalto). (Uitslag 22-20)

Stand in Hoofdklasse A:

1. KZ A1 9 16
1. Fortuna A1  9 16