Junioren Round-Up: speelronde 3

Hoofdklasse A-jeugd

Na drie speelrondes zijn er ook maar drie ploegen die tot nu toe geen punten hebben laten liggen: Dalto/BNApp.nl in Hoofdklasse A, PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek in Hoofdklasse B. Het zegt genoeg over de kwaliteiten van de teams, verschillen zijn er nauwelijks. Iedere ploeg is aan elkaar gewaagd, wat ook dit weekend weer interessante duels opleverde.

Hoofdklasse A
Dalto/BNApp.nl A1 – Groen Geel A1

De klap die al even in de lucht hing, is nu dan toch uitgedeeld aan Groen Geel. De Wormers wonnen hun eerste twee wedstrijden net aan, maar Dalto voerde vanaf minuut een de boventoon. In no-time stond het 4-0. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat een voorsprong van Dalto werd weggegeven. Na de 10-7 werd het bijvoorbeeld 10-11, en na de 16-12 kwam Groen Geel weer terug tot 17-16. Ze toonden de gehele wedstrijd veel veerkracht, maar misten de scherpte en wilskracht om zelf het initiatief te nemen. Maar het spel was voor de Driebergenaren, die niet meer in gevaar kwamen toen het definitieve gat werd geslagen: 21-16. Dalto had veel te danken aan Mika Anbeek (zeven doelpunten), Jeremie Westerhoff (zes doelpunten) en Tessa van der Tuijn, die verdedigend een puike wedstrijd speelde. Dalto heeft als enige ploeg nog geen punt laten liggen. (Uitslag: 25-18)

DOS’46 A1 – DVO/Accountor A1