Junioren Round-Up: speelronde 5

Hoofdklasse A-jeugd

De countouren van de competitie worden steeds meer zichtbaar. Nieuwerkerk ontpopt zich als de grote man in de Hoofdklasse A, in de andere poule verstevigt PKC haar positie en zetten ze even een seizoensrecord (grootste uitslag) neer. En voor de rest? Scherpte leek een sleutelwoord voor de middenmoters en degradatiekandidaten.

Hoofdklasse A
Nieuwerkerk A1 - SKF A1

Het is geen moment spannend geweest in Nieuwerkerk, de nummer acht kon geen vuist maken. Na een kwartier stond het dan ook al 7-1, dus niks aan de hand voor de nummer een. Timo Grashoff onderscheidde zich in de eerste helft met zijn vele steals, waardoor SKF weinig kon forceren in de aanval. In de tweede helft ging het al wat beter, hoewel Nieuwerkerk eerst nog op 18-5 kwam. Maar dat verschil werd niet groter. Na de 19-6 en 20-7 hadden Emma Collee en Babette Blok beiden vier goals gemaakt, de dames speelden een belangrijke rol in de goede wedstrijd van de koploper. De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld, en dan weet Niels Stuurstraat wel hoe laat het is. Met zijn derde one-hander (29-16) en zijn uiteindelijke tiende treffer (31-18) was hij weer een van de smaakmakers bij Nieuwerkerk. (Uitslag: 31-18)

DOS '46 A1 - DSC A1