Junioren Round-Up: speelronde 6

Junioren Round-Up: speelronde 6

Hoofdklasse A-jeugd

Onderlinge duels om play-off tickets, daar houden we van. Een belangrijk weekend dus voor de junioren, waarbij de absolute top wederom geen fouten maakte. Verder hadden de andere toppers moeite om aan te haken. Kortom, er is genoeg gebeurd in deze junioren speelronde.

Hoofdklasse A
Groen Geel A1 - DOS '46 A1

Een wedstrijd om de knikkers, want de winnaar zou aan blijven haken bij de nummers één en twee. In een prima eerste helft van Groen Geel, wisten zij – onder aanvoering van een sterke Scott de Decker – de eerste tik uit te delen voor rust: 13-9. Ook na rust bleven de Wormers aan de goede kant van de score, tot de 19-19. Dachten ze dat ze er al waren? Niemand weet het, maar DOS’46 nam de betere kansen en had de rebound beter op orde. Groen Geel gaf de wedstrijd zo uit handen en DOS’46 ging erop en erover. In deze fase waren Julian Frieswijk en Latisha van Halen belangrijk voor de gasten met hun doelpunten. Bonne Bus leek nog met een mooi slotakkoord te komen, maar de scheidsrechter telde de buzzerbeater niet. DOS’46 doet goede zaken, Groen Geel moet even passen. (Uitslag: 22-25)

Fortuna/Delta Logistiek A1 - OVVO/De Kroon A1
Een moeizaam begin voor beide ploegen. Pas na tien minuten werd de score geopend door Fortuna, vijf minuten later kon pas de eerste vakwissel plaatsvinden. Het was ook wel tekenend voor het beeld van de wedstrijd: twee sterk verdedigende teams. De ploeg uit Delft had de regie in handen, al vlogen de snelle OVVO-dames er bij vlagen goed langs. Fortuna, dat gedurende de wedstrijd steeds verder uitliep, werd niet bedreigd door OVVO. Wel probeerde de Maarssense formatie er het beste van te maken en deed het leuk mee. Maar ze kwamen moeilijk onder de hoge druk uit. Het resulteerde in meerdere bloks van Joren van Nieuwenhuijzen, en Tom Snaphaan was de andere verdedigende uitblinker. Een overwinning voor Fortuna, maar volgende week zal het beter moeten tegen Nieuwerkerk. (Uitslag: 22-9)

LDODK/Rinsma Fashion A1 - Nieuwerkerk A1
Was het onderschatting, of speelde LDODK echt zo goed? Feit blijft dat de Friezen in deze wedstrijd gewoon brutaal de voorsprong namen: 2-0. Maar dat zou ook direct de laatste voorsprong zijn voor de thuisploeg. Nieuwerkerk had inmiddels de lange heenreis verwerkt en kon lekker gaan korfballen. Wie anders dan Niels Stuurstraat zorgde eigenhandig voor 2-2. Na de 4-5 van Koen Collée kwam er een gaatje van vier doelpunten in het voordeel van de gasten. In de tweede helft kwam LDODK weer knap dichterbij (10-12). Je kunt die ploeg niet verwijten dat ze geen vechtlust hebben getoond. Maar het was een 5-0 run – waarvan de eerste twee goals van Stuurstraat kwamen – die ervoor zorgde dat de koploper de punten mee naar huis zou nemen. Makkelijk ging het echter niet. Het zal net als bij Fortuna beter moeten volgende week. (Uitslag: 13-23)

SKF A1 - DSC A1
Voor SKF een belangrijk duel om uit de degradatiezone te komen, voor DSC om uit de degradatiezone te blijven. Maar de wedstrijd werd nooit echt spannend. DSC liep al snel uit bij de thuisploeg, die maar vijf doelpunten maakte in de eerste helft. Bovendien viel Anne-Ruth Berkhof ook nog uit met een blessure. De gasten daarentegen speelden vrolijk verder en scoorden voornamelijk via Tycho Brink en Luc van de Westelaken. Geen problemen voor de Eindhovenaren, die keurig uit de onderste regionen blijven. (Uitslag: 13-20)

Hoofdklasse B
Dalto/BNApp.nl A1 - PKC/SWKGroep A1

Weer een kickstart van de ploeg uit Driebergen, die dat wel vaker beleeft dit seizoen. PKC had het moeilijk met Dalto, dat fysiek speelde en achterverdedigde, iets waar PKC de nodige problemen mee had. Toch wist PKC nog een gaatje te slaan, maar bij rust was dat alweer weggewerkt: 8-8. De Papendrechters kwamen na rust beter uit de kleedkamers en Dalto kon het fysieke niveau niet volhouden. Toen Martijn Swets dan ook zijn schot had gevonden, liep de uitploeg vrij eenvoudig weg naar 9-15. De schoten vielen makkelijker, uiteindelijk vielen er 15 van de 21 van afstand. Dalto verzette zich dapper, maar het is wederom PKC dat met de punten naar huis gaat. (Uitslag: 14-21)

Tempo A1 - DVO/Accountor A1
Een gretig Tempo zette haar tanden flink in DVO. De ploeg uit Alphen aan den Rijn had in de eerste helft de volledige regie in handen, en liep uit naar 13-7 bij rust. Er werd veel druk gelegd op de rebound van DVO, waardoor de Bennekommers moeilijk konden herhalen voor het schot. De tweede helft verliep totaal anders. Wederom kwam Menno van der Neut in het veld, deze keer met Renee van Ginkel. Vooral Van Ginkel stuurde haar vak goed aan, wat DVO weer terug in de wedstrijd hielp. Tempo bleef meescoren waardoor de voorsprong gedurende de tweede helft nog voor hen was. Met nog drie minuten te spelen kwamen de bezoekers dan toch gelijk (21-21). Erop en erover? Nee, Tempo scoorde eerst nog de 22-21, maar DVO hield alsnog een punt over aan dit duel. (Uitslag: 22-22)

TOP/Quoratio A1 - DeetosSnel A1
Kan TOP zich ook daadwerkelijk in de top nestelen? Dan was een overwinning van harte welkom. De Sassenheimers kwamen op een 2-0 voorsprong, maar daarna nam DeetosSnel het initiatief over onder leiding van Randy Oosting. TOP stond weliswaar achter, maar kon met een marge van drie blijven aanhaken, ook omdat de doelpuntenproductie niet groot was het eerste kwartier. In het tweede bedrijf wist de thuisploeg door hard te werken gauw de 13-13 te maken. Maar ze konden het initiatief niet naar zich toe trekken, de Dordtenaren waren te sterk. Het herenkoppel Martijn van de Beld en Jordi van Elburg wist elkaar sowieso al goed te vinden. Laatstgenoemde was in deze fase ook belangrijk met zijn droge, rake afstandsschoten. TOP kon zich nog een keer oprichten en kwam het tot 20-21, maar dat was het laatste restje brandstof in de tank. DeetosSnel verstevigt haar positie. (Uitslag: 20-24)

AW.DTV A1 - Oranje Wit A1
De Amsterdammers hebben er moeite mee om punten te halen in deze competitie, en ook dit weekend kwamen ze net tekort tegen Oranje Wit. Zonder Jop Brouwers bij de gasten ging de eerste helft gelijk op, waar Bart Driesprong de scorende rol van Brouwers moeiteloos overnam. Aan beide kanten werd er een hoog percentage geschoten in het eerste bedrijf. Bij een 14-15 ruststand leek alles nog mogelijk, totdat Oranje Wit zomaar vier doelpunten voor kwam. Het achterverdedigen van AW.DTV bleek niet de oplossing, en ook aanvallend wilde het in de tweede helft niet meer lukken. Oranje Wit pakte de winst. (Uitslag: 20-26)

Datum: 11 oktober 2016 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl