#KC18 Round-Up dag 2

Korfbal Challenge

Dag twee is een feit, Suriname zorgde voor een verrassing door Fortuna te verslaan. TeamNL Korfbal verlsloeg Chinese Taipei en ook in de andere twee wedstrijden waren de Hollanders de bovenliggende partij. Wat gebeurde er op dag twee? Tijd voor de Round-Up!

Talent TeamNL Korfbal - China
Talent TeamNL Korfbal oogste op dag één lof, maar geen punten en dat gold ook zeker voor haar tegenstander China. De Aziatische ploeg schoot uit de startblokken en liep via onder andere drie doelpunten van Jing Zhao uit naar een 2-6 voorsprong. Het eerste kwart (4-7) was duidelijk voor China, maar nog voor rust had de ploeg van Kees Vlietstra de schade hersteld. Jop Brouwer had een grote rol in de uiteindelijk riante ruststand (15-10), met vijf doelpunten, waaronder een wel heel fraaie onehander. Na de rust veranderde het scoreverloop nauwelijks. Totdat Zheheng Tang mocht aanleggen voor een vrije bal, hij leverde zijn vrije bal af bij vakgenoot Dongjie Zhang die daarna fraai afrondde. China kroop dichter en dichterbij en kwam in het vierde kwart via Li Xing - haar vijfde doelpunt - terug tot 21-20. Het schudde de Nederlandse talenten wakker, binnen no-time was het verschil weer drie en bleek de wedstrijd echt gespeeld. Jop Brouwer speelde een sterke wedstrijd en werd door het publiek ook benoemd als Player of the Match. Uiteindelijk won Talent TeamNL Korfbal riant. (Uitslag: 29-22)

Fortuna/Delta Logistiek - Suriname
Gezien het vierdaagse programma besloot Fortuna/Delta Logistiek om haar opstelling volledig te veranderen ten opzichte van een dag eerder. Het moest ook wel, op dag één zag het Roos van Groen en Jessica Lokhorst wegvallen met een blessure. Hoewel het niet het team is wat de Korfbal Leaguevolgers van Fortuna gewend zijn, leek er toch drie kwarten lang niets aan de hand voor de Delftenaren. In het vierde kwart stonden ze onbedreigd met 17-11 op voorsprong. Een marge die pas vierenhalve minuut voor het einde begon te slinken. Het geloof bij Suriname op een stunt kwam echter pas toen Randell van der Steen met nog anderhalve minuut de aansluitingstreffer binnen schoot. Merijn Sevenhuijsen dacht met zijn directe antwoord (20-18) voor de beslissing te zorgen, maar daar was zijn directe tegenstander Gerald van Dijk het niet mee eens. ’De Zwarte Parel’ maakte zijn zevende doelpunt van afstand, om vervolgens in de slotminuut een strafworp te forceren die hij uiteraard zelf benutte. Geen simpele overwinning voor Fortuna, maar een verlenging waar de Golden Goal voor de beslissing moest zorgen. De Delftenaren kregen de eerste aanval, maar verzuimden om te scoren, waardoor Suriname de kans kreeg om het af te maken. In een hectische aanval kreeg Sijmen van den Bergh de strafworp tegen na een overtreding op Susila de Klein. De Fortunees kon het niet geloven, maar moest accepteren dat De Klein de strafworp nam. Eerder in de wedstrijd miste ze deze opgelegde kans, maar op het moment dat de eerste Surinaamse Korfbal Challenge-overwinning op het spel stond, bleef ze ijzig kalm. Suriname zorgt met de winst voor een daverende verrassing. (Uitslag: 20-21)