#KC18 Round-Up dag 3!

Korfbal Challenge

De derde dag van de Korfbal Challenge zijn de wedstrijden waar het om draait. Winst of verlies maakt het verschil tussen een finale of strijden voor de derde plaats en dat er veel op het spel stond was goed te merken in de verschillende duels. Wat er gebeurde? Tijd voor de Round-Up!

Suriname – Chinese Taipei
Chinese Tapei schoot uit de startblokken en leverde veel energie in aanval maar ook in de verdediging. Al in het eerste kwart moest Riko Kruit een time-out nemen en wisselen om te counteren. Taiwan schoot zuiver, maar stond ook beter te rebounden en profiteerde goed van het atletisch vermogen van de heren. In het tweede kwart kwam Suriname beter in de wedstrijd en ging het zuiverder schieten. Veelvuldige overtredingen zorgden voor veel strafworpen en veel irritaties. Kruit presteerde het om binnen 10 minuten twee keer geel te krijgen voor commentaar op de leiding, waarna hij naar de tribune verbannen werd. In de tweede helft kroop Suriname langzaam maar zeker dichterbij Taiwan, Ivan Karstens bracht wederom veel energie en spirit in de Surinaamse ploeg maar zijn commentaar op het arbitrale duo kwam ook hem op een gele kaart te staan waardoor hij plaats moest nemen op de bank. Helaas kwam alle effort van Suriname te laat. Volgens Gerald van Dijk was de wedstrijd voor Suriname twee minuten te kort. Chinese Taipei wint en speelt om plek vijf, Suriname neemt het op de laatste dag op tegen China. (Uitslag: 22-24)

TOP/SolarCompleet – China
TOP startte niet in haar sterkste opstelling maar pakte wel de eerste voorsprong door onder anderen een knappe buzzerbeater van Fenna Jagtman. China ging er vol voor, leverde veel energie maar maakte ook veel fouten. TOP kreeg veel kansen maar haperde in de afronding. De ploeg van Jan Niebeek pakte wel veel verdedigende rebounds, waardoor China niet echt lekker kon aanvallen. In tweede kwart werden er veel strafworpen en vrije ballen gegeven aan beide zijden. China kon terug komen tot 8-8 en het duurde lang voor er weer gescoord werd. Aan Sassemse zijde zat Wouter de Koning er lekker in, hij maakte vier goals in de eerste helft en pakte veel rebounds. De goals van China waren niet veel in getale, maar wel oogstrelende acties, onehanders en fade-aways. Bij rust stond er slechts een 10-9 stand op het bord, TOP was duidelijk de betere maar kon het nog niet beslissen. In het derde kwart startte TOP slordig, het maakte veel passfouten en de afronding stokte. Verdedigend echter stond het wel sterk waardoor China onder druk van de schotklok kwam en niet kon profiteren. Jan Niebeek nam terecht een time-out om zijn ploeg weer te organiseren. Ook het laatste kwart start moeizaam, maar na een time-out van China is TOP los. Er vallen veel goals in korte tijd - van over alle schijven - en TOP wint toch met een behoorlijk verschil. Op de laatste dag zal China strijden voor plaats zeven tegen Suriname, TOP speelt de finale van de Korfbal Challenge! (Uitslag: 22-12)