#KC18 Round-Up dag 3!

#KC18 Round-Up dag 3!

Korfbal Challenge

De derde dag van de Korfbal Challenge zijn de wedstrijden waar het om draait. Winst of verlies maakt het verschil tussen een finale of strijden voor de derde plaats en dat er veel op het spel stond was goed te merken in de verschillende duels. Wat er gebeurde? Tijd voor de Round-Up!

Suriname – Chinese Taipei
Chinese Tapei schoot uit de startblokken en leverde veel energie in aanval maar ook in de verdediging. Al in het eerste kwart moest Riko Kruit een time-out nemen en wisselen om te counteren. Taiwan schoot zuiver, maar stond ook beter te rebounden en profiteerde goed van het atletisch vermogen van de heren. In het tweede kwart kwam Suriname beter in de wedstrijd en ging het zuiverder schieten. Veelvuldige overtredingen zorgden voor veel strafworpen en veel irritaties. Kruit presteerde het om binnen 10 minuten twee keer geel te krijgen voor commentaar op de leiding, waarna hij naar de tribune verbannen werd. In de tweede helft kroop Suriname langzaam maar zeker dichterbij Taiwan, Ivan Karstens bracht wederom veel energie en spirit in de Surinaamse ploeg maar zijn commentaar op het arbitrale duo kwam ook hem op een gele kaart te staan waardoor hij plaats moest nemen op de bank. Helaas kwam alle effort van Suriname te laat. Volgens Gerald van Dijk was de wedstrijd voor Suriname twee minuten te kort. Chinese Taipei wint en speelt om plek vijf, Suriname neemt het op de laatste dag op tegen China. (Uitslag: 22-24)

TOP/SolarCompleet – China
TOP startte niet in haar sterkste opstelling maar pakte wel de eerste voorsprong door onder anderen een knappe buzzerbeater van Fenna Jagtman. China ging er vol voor, leverde veel energie maar maakte ook veel fouten. TOP kreeg veel kansen maar haperde in de afronding. De ploeg van Jan Niebeek pakte wel veel verdedigende rebounds, waardoor China niet echt lekker kon aanvallen. In tweede kwart werden er veel strafworpen en vrije ballen gegeven aan beide zijden. China kon terug komen tot 8-8 en het duurde lang voor er weer gescoord werd. Aan Sassemse zijde zat Wouter de Koning er lekker in, hij maakte vier goals in de eerste helft en pakte veel rebounds. De goals van China waren niet veel in getale, maar wel oogstrelende acties, onehanders en fade-aways. Bij rust stond er slechts een 10-9 stand op het bord, TOP was duidelijk de betere maar kon het nog niet beslissen. In het derde kwart startte TOP slordig, het maakte veel passfouten en de afronding stokte. Verdedigend echter stond het wel sterk waardoor China onder druk van de schotklok kwam en niet kon profiteren. Jan Niebeek nam terecht een time-out om zijn ploeg weer te organiseren. Ook het laatste kwart start moeizaam, maar na een time-out van China is TOP los. Er vallen veel goals in korte tijd - van over alle schijven - en TOP wint toch met een behoorlijk verschil. Op de laatste dag zal China strijden voor plaats zeven tegen Suriname, TOP speelt de finale van de Korfbal Challenge! (Uitslag: 22-12)

TeamNL Korfbal – Fortuna/Delta Logistiek
Op voorhand was al duidelijk Fortuna in de reguliere speeltijd moest winnen om een plek in de finale veilig te stellen. Het was echter TeamNL Korfbal dat het beste uit de kleedkamers kwam en een vlotte 3-0 voorsprong op het bord zette. Daarna ontspon zich een boeiend en spannen duel, waarin tot de laatste minuut van de wedstrijd niet met zekerheid te zeggen was wie er met de winst vandoor zou gaan. Beide ploegen gaven alles en gingen voor iedere centimeter. Mirjam Maltha was in het eerste kwart met drie goals zeer belangrijk voor de Delftenaren, aan de zijde van TeamNL Korfbal was Marjolijn Kroon van grote waarde voor haar ploeg. Het was stuivertje wisselen en de gemoederen liepen bij tijd en wijle hoog op wat Thomas Reijgersberg in de slotfase op een gele kaart en een tijdstraf kwam te staan. In de laatste minuten waren het wederom de dames Kroon en Maltha die bepalend zijn voor hun ploeg. Kroon zette TeamNL Korfbal op voorsprong, maar Mirjam Maltha kon vrij aanleggen en schoot Fortuna koelbloedig weer op gelijke hoogte. Met nog één minuut te spelen stond het 21-21 en nam Ard Korporaal een time-out. Vervolgens was het Joren van Nieuwenhuijzen die Fortuna op prachtige wijze op voorsprong zette met nog 30 seconden te spelen. In de daarop volgende aanval kreeg Geertje Hoekstra nog een vrije bal, maar deze miste de speelster van DOS’46, waarna Fortuna de resterende seconden kon uitspelen. TeamNL Korfbal is veroordeeld tot de kleine finale tegen Talent TeamNL Korfbal, Fortuna mag het in de finale opnemen tegen TOP in de strijd om de titel! (Uitslag: 21-22)

Talent TeamNL Korfbal – Diamonds
Tot aan 2-2 ging het gelijk op in het eerste kwart, maar daarna zette Talent TeamNL Korfbal aan. Aan de hand van captain Carlo de Vries en Koen van Roeke pakte Oranje een eerste voorsprong van vier punten, waarna Detlef Elewaut genoodzaakt was een time-out te nemen. Oranje combineerde goed en passte de elkaar soms op sublieme wijze vrij waardoor er veel kansen ontstonden. In het tweede kwart legde Oranje de Belgen verdedigend veel druk op, waardoor zij meerdere éénschotsaanvallen speelden. Zelf kon Oranje veel herhalen door sterk rebound werk van heren Jordi van Elburg, Julian Frieswijk en Van Roekel, maar het afrondingspercentage liet te wensen over waardoor er slechts een 10-7 ruststand op het bord stond. Direct na rust deden Julie Caluwe en Jarre de Ley iets terug maar Oranje counterde direct en herstelde het verschil. Met name Van Roekel stond prima te spelen met een handje vol goals en rebounds. In het vierde kwart ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en werd er maar weinig meer gescoord. Op de laatste dag van de Korfbal Challenge 2018 mag Talent TeamNL Korfbal het tegen ‘grote broer’ TeamNL Korfbal gaan opnemen in de strijd om het brons, de Diamonds komen Chinese Taipei tegen in het duel om de 5e en 6e plaats. (Uitslag: 21-12)

Datum: 29 december 2018 - 23:00 uur
Door: Redactie Korfbal.