Kees-Jan Oppe weg bij TOP (A): 'Ik sta er heel relaxed in'

Ereklasse Hoofdklasse

TOP Arnemuiden heeft deze week per direct afscheid genomen van trainer Kees-Jan Oppe. Het vertrouwen in de oefenmeester is er vanuit de spelersgroep niet meer. En dat terwijl TOP vorig seizoen onder Oppe op het veld nog kampioen werd en naar de Ereklasse promoveerde.

Voorzitter van de Technische Commissie van de Zeeuwse club, John Dijke, wil niet inhoudelijk ingaan op de directe aanleiding van de beëindigde samenwerking. “Wat ik wel kan zeggen is dat we niet over één nacht ijs zijn gegaan. We hebben gesprekken gevoerd met de spelers en daarop besloten dat het voor beide partijen beter is om uit elkaar te gaan.”

“De afgelopen week is een rollercoaster geweest voor iedereen. Dinsdag hebben we de mededeling gedaan en we willen het nu even laten bezinken. We gaan voorlopig door met Edwin Coppoolse en Leon van Belzen, de huidige trainers van het tweede. De komende tijd gaan we weer gesprekken aan en kijken we hoe we het in de rest van het seizoen willen invullen. In de komende weken weken kunnen we daar meer duidelijkheid over geven.”

De ambitie van de club blijft wel helder. “Het lijkt me duidelijk dat we op Hoofdklasse-niveau goed mee kunnen, gezien de promotie van vorig seizoen. Maar we beseffen ook dat de zaal een heel andere competitie is. We moeten nu rustig kijken wat er sportief haalbaar is en wat deze situatie voor effect heeft op de groep.”

Meer wisselen
De trainer in kwestie, Kees-Jan Oppe, blijft koel. “Ik zit er vrij relaxed in. Ik denk dat ik er met de groep het maximale uit heb kunnen halen op het veld. We winnen in de Ereklasse van DeetosSnel en doen het tegen andere ploegen ook goed. Het is wel zo dat je verder geen punten pakt, maar misschien zijn dat dan wel betere ploegen.”

“Ik merkte niet dat er iets écht fout zat in de groep. Maar doordat er een paar wedstrijden verloren gingen, is het gevoel misschien veranderd. Ik heb wel gehoord dat ik misschien meer had moeten wisselen. Maar in de wedstrijden dát we veel hebben gewisseld, ging het een stuk minder. De wedstrijden waarin we met de basis bleven spelen, zie je juist dat we goede wedstrijden kunnen spelen. Maar, ik ga niet moeilijk doen. Als de spelers het idee hebben dat ze met iemand anders voor de groep er meer uit kunnen halen: wie ben ik dan? Dan gun ik de club gewoon het allerbeste en hoop ik dat ze er in de toekomst meer uit kunnen halen.”

Gesprekken
Er is nog wel een poging gedaan om te lijmen. “Natuurlijk heb je gesprekken met elkaar wat er beter kan. De een heeft een aai over zijn bol nodig, de ander een iets hardere aanpak. We hebben het er met de groep over gehad en dat heb ik proberen te verbeteren.”

“Na de teleurstellende zaalperiode van vorig seizoen hebben we het daarna ook heel goed opgepakt op het veld: we werden kampioen. Dat was ontzettend gaaf, maar je wil verder. Als je dan in het volgende seizoen een aantal wedstrijden tegen goede ploegen verliest, kan het gevoel toch weer snel omslaan. Dat hoort er simpelweg bij.”

Vrije tijd
Oppe gaat niet direct actief op zoek naar een nieuwe klus. “Ik heb het enorm druk op mijn werk en ook nog met korfbal (Oppe is coach van district Zuid-West U19). Het reizen naar Zeeland was een aardige opgave, maar ik kreeg er zoveel energie van! Maar het is nu tijd voor andere dingen. Ik kan nu bijvoorbeeld meer bij de wedstrijden van de kinderen kijken en wat tijd voor mezelf nemen.”

Datum: 18 oktober 2019 - 10:00 uur