Kim Senneker nieuwe assistent Oranje U17

Nederland U17

Barry Schep heeft als bondscoach bij het Nederlands team U17 een nieuwe assistent. De 33-jarige Kim Senneker is dit seizoen de opvolgster van Hester Heitink.

Ze was zelf flink verrast toen een paar weken geleden de telefoon rinkelde en ze ineens Barry Schep aan de lijn had. "Ik was ook direct benieuwd hoe hij bij mij terecht was gekomen. Want eigenlijk kenden we elkaar helemaal niet", vertelt de inwoonster van Lelystad. De ontbrekende link bleek Jennifer Tromp, de assistent van Schep bij Korfbal League-club Blauw-Wit. "Zij was vorig seizoen nog hoofdtrainer bij OVVO/De Kroon, waar ik het tweede deed." Daarnaast bleek ook Tineke Bosch, hoofd opleidingen bij het KNKV, een oude bekende van haar tijd bij Unitas/Perspectief, een goed woordje voor haar gedaan te hebben.

Nadenken over het aanbod hoefde Senneker niet lang, al stuurde het haar plannen voor het lopende korfbaljaar wel enigszins in de war. "Ik wilde eigenlijk een seizoen rust nemen. Met een verhuizing en een nieuwe baan was het al druk genoeg. Maar dit is een unieke kans die ik niet kon laten lopen."

Want ambitieus is ze op het trainersvlak, dat ze eerder ook beoefende als coach van jeugdteams bij Exakwa en het districtsteam Oost U13, zeker. "Ik heb niet voor niets de KT4 cursus gedaan. Ik wil er gewoon heel erg goed in worden. En het is ook mooi overzichtelijk werken, met drie blokken van zes weken en duidelijke doelen om naartoe te werken, met bijvoorbeeld het WK in juni in Schijndel. Dit past nu heel goed."

Als nieuwe rechterhand van Schep kijkt Senneker met een frisse blik naar de talenten tijdens de Talenten Challenge U17 tijdens de Korfbal Challenge. "Barry heeft al een heel duidelijk beeld van de talenten die in aanmerking komen voor het Nederlands team. Ik ben er juist heel blanco in gegaan. Ik baseer mijn mening op wat ik hier heb gezien. Dat kan ook voor Barry verfrissend werken."

Datum: 28 december 2016 uur