KL vooraf: DVO richt het vizier naar boven

Korfbal League1

Op 18 november spelen landskampioen TOP/Quoratio en PKC/SWKGroep de openingswedstrijd van een nieuw seizoen Korfbal League. Wie gaan er deze competitie verrassen? Waar zijn de verwachtingen bescheiden? Welke spelers kunnen cruciaal zijn bij hun clubs? Op Korfbal. dagelijks een vooruitblik. In deel 3: DVO/Accountor. Na een moeizaam jaar mag er in Bennekom serieus omhoog gekeken worden.

De nare smaak van vorig seizoen willen ze wegspoelen in Bennekom, en daar hebben ze ook naar gehandeld met het binnenhalen van vier nieuwe spelers en Ben Crum als mastercoach. Het veldseizoen was veelbelovend, nu is de vraag wat DVO in de zaal kan klaarspelen.

Het opleiden van talenten werpt de vruchten af, zo blijkt maar weer bij DVO. Liefst vijf spelers zijn overgekomen vanuit de A1, vorig seizoen verliezend finalist in de veldfinale. Daarnaast kwamen José Alvarez (OVVO/De Kroon), Senna van den Bos (KZ/Hiltex), Lara Heijboer (Rust Roest) en Benjamin Verhoef (Midlandia) van buitenaf, waarmee het vertrek van Marvyn Toonen naar Wageningen zeer adequaat is opgevangen.

Al deze vernieuwingen binnen de selectie moeten leiden tot een betere prestatie dan vorig seizoen. De eerste vier wedstrijden werden toen verloren, waaronder die tegen beoogde concurrenten als Dalto/BNApp.nl en DOS’46. Doordat DVO daarna weer enigszins bijtrok, punten sprokkelde en een aantal knappe overwinningen boekte (Blauw-Wit, Fortuna/Delta Logistiek, LDODK/Rinsma Fashion, allen in eigen huis) eindigde de ploeg in punten gelijk met AW.DTV, met het onderling resultaat in het voordeel van DVO. Daarmee speelde de ploeg uit Bennekom zich veilig, wat toch wel zorgde voor de nodige vreugde en opluchting.

En dat terwijl DVO het seizoen dáárvoor juist leek aan te sluiten bij de bovenkant van de subtop. Met de (gedeelde) vijfde plaats, slechts twee punten achter de nummer vier, boekte DVO haar beste prestatie in de League sinds het debuut in 2011 op het hoogste niveau. Dat seizoen, 2014/2015, zaten er achter PKC heel veel clubs heel dicht bij elkaar, en DVO leek daar van te kunnen profiteren. De groen-witten wonnen bijvoorbeeld met indrukwekkende cijfers van TOP/Quoratio en lieten maar weinig punten liggen in wedstrijden tegen de concurrenten. Achteraf kan gezegd worden dat twee gelijke spelen, tegen Dalto en KVS, het verschil hebben gemaakt tussen de vierde en de vijfde plaats. Dichter bij de play-offs kwam DVO nooit.

Dit seizoen hoeft een dergelijke prestatie niet geëist, of zelfs verwacht, te worden. PKC, TOP en Blauw-Wit lijken onderling te gaan te uitmaken wie welke plek in de top-3 gaat innemen. Maar daarachter komt praktisch iedere ploeg in aanmerking voor plek vier. Dus ook DVO. En er zijn genoeg talentvolle, tot op het bot gevemotiveerde spelers die daar een gooi naar willen doen. Wat te denken van clubman Koen van Roekel bijvoorbeeld. Pas 18 jaar, maar op het veld moeiteloos meedraaiend in DVO 1. Of Renee van Ginkel, die vervroegd over is gekomen vanuit de junioren en heel talentvol is. Tel daar de power van José Alvarez bij op, en er staat gewoon een heel representatief team, met natuurlijk ook kersvers Europees kampioen Marijn van den Goorbergh en de zeer getalenteerde Fleur Hoek in de gelederen.

Gerald Aukes heeft, samen met assistent Michiel Gerritsen en mastercoach, Ben Crum mooi materiaal in handen. Hoe ver DVO daarmee gaat komen valt lastig in te schatten, maar met een rol in de marge zoals vorig seizoen nemen ze in Bennekom geen genoegen meer.

Datum: 10 november 2016 - 12:00 uur