Korfbal Challenge 2019: Talenten Challenge U15

Korfbal Challenge

Zestien U15 teams verdeeld over vier poules en twee hallen, speelden op de tweede dag van de Korfbal Challenge om de winst. Van Friesland tot Zeeland, ploegen uit het hele land waren aanwezig onder de naam van de plaats die zij vertegenwoordigen. In poule AB was Den Haag de grote winnaar en in poule CD speelde Rotterdam deze dag ongeslagen uit.

Poule A/B:
Alblasserwaard, Dordrecht, Randmeren, Zaanstad
Friesland, Rijnland, De Vallei, Den Haag

In poule A mochten de teams Alblasserwaard en Dordrecht het spits afbijten. Randmeren en Zaanstad maakten deze poule compleet, maar zij kwamen pas de vierde speelronde in actie. De uitslagen waren gevarieerd. Zaanstad had in het eerste duel al binnen vijftien seconden een voorsprong te pakken en wist alle drie de wedstrijden te eindigen met winst. Tijdens de wedstrijden werden deze teams in de poule bijgestaan door vele supporters. Tussenstanden werden fanatiek doorgestuurd in groepsapps en er werd uitbundig meegejuicht. Niet alleen buiten het veld om, ook in het veld was er veel sportiviteit. Tegenstanders werden overeind geholpen als zij waren gevallen en de scheidsrechter werd gerespecteerd. Samen met Alblasserwaard streed de ploeg tegen de top twee uit de poule B.

Den Haag - dat niet meer speelt onder de naam RTC West - had een goed toernooi. De ploeg begon wisselend aan het toernooi met winst, verlies en gelijkspel. Later kwam de ploeg zelfs in een van de finales. Friesland wist in de poule twee wedstrijden te winnen en domineerde in de rebound en had veel onderscheppingen. Dit kwam mede door het overwicht van lengte. De coaches van de ploeg uit het noorden waren erg aanwezig. Zij gaven tips en complimenten om de spelers wat te stimuleren. Rijnland en De Vallei speelden beide spannende wedstrijden, maar zaten niet aan de goede kant van de score. Uiteindelijk streden Den Haag en Friesland tegen de nummers één en twee van de poule A, waarna beide ploegen hoog eindigden.

Poule C/D:
Rotterdam, Amsterdam, Zeeland, Drenthe
Zuid, Groningen, Midden Nederland, Het Oosten

In poule C kwam heel Nederland samen. Rotterdam en Drenthe begonnen vroeg in de ochtend aan de dag. Langzamerhand stroomde het sportcentrum vol. Rotterdam ging als beste uit de poule van start op de tweede dag van de Challenge. De ploeg speelde de eerste wedstrijd, maar het team zag er uitgeslapen uit. Het was een echte thuiswedstrijd en dit gaf vertrouwen. De ploeg stond bij rust al 7-0 voor en wist de tegenstander op nul te houden. De eerste wedstrijd won de ploeg dan ook verwacht met 14-0. Bij deze overwinning was Kas van de Heuvel erg belangrijk en hij schreef veel doelpunten op zijn naam. Aan Zeeland de taak om zich te herpakken en dit deed de ploeg in het duel tegen Drenthe. Na een achterstand die de hele wedstrijd stand hield, kwam het team in het blauw weer helemaal terug tot op gelijke hoogte.

Om kwart voor negen waren het Zuid en Midden Nederland die hun eerste wedstrijd mochten spelen in Breedtesporthal twee. Midden Nederland was de ploeg die opviel. Niet alleen door het spel, maar ook door de sokken. Het halve team speelde namelijk de wedstrijden op vrolijke kerstsokken. Midden Nederland domineerde in de D-poule en wist voorafgaand aan de poule-finales alle wedstrijden overtuigend te winnen. Bij andere ploegen in de poule was het nog zoeken naar de juiste kansen. In het duel van Groningen tegen Zuid duurde het maar liefst zes minuten voordat de openingsgoal viel. Uiteindelijk was het Midden Nederland dat tegen Rotterdam de finale mocht spelen.

Datum: 29 december 2019 - 10:30 uur