Korfbal Challenge: uitverkiezing Haars, Meerkerk en De Wit

Korfbal Challenge

Met nog precies één maand te gaan tot de Korfbal Challenge heeft bondscoach Wim Scholtmeijer bekendgemaakt welke namen de selectie van TeamNL Korfbal eind december versterken. Bij de vrouwen is Anouk Haars (KZ/Thermo4U) opnieuw van de partij, bij de mannen hebben Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit (beide DVO/Accountor) een plekje bemachtigd.

Scholtmeijer roept voor de Korfbal Challenge traditiegetrouw nieuwe krachten op, omdat de internationals van de deelnemende Nederlandse clubs tijdens dit eindejaarstoernooi voor hun club uitkomen. Tijdens deze twintigste editie van de Korfbal Challenge komen Fleur Hoek, Jessica Lokhorst en Daan Preuninger dus uit voor landskampioen Fortuna/Delta Logstiek, terwijl Brett Zuijdwegt (geblesseerd), Richard Kunst, Laurens Leeuwenhoek en Olav van Wijngaarden hun kunsten voor PKC/SWKGroep vertonen.

Naast TeamNL Korfbal, Fortuna en PKC strijden de Diamonds (België), China en Talent TeamNL Korfbal in Rotterdam om de titel.

Side-events
De Korfbal Challenge telt vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën. Naast het avondprogramma met bovenstaande teams zijn er de Talenten Challenge U19 en U17, waarna Oranje U19 en U17 worden gekozen. Daarnaast bruist het ook buiten de wedstrijdlijnen met side-events als de Kampioenenparade (met Mascotte Challenge), de TeamNL Korfbal Fandag, de Jeugd Challenge en de clinic van TeamNL Korfbal aan G-korfballers.

Meer informatie over de Korfbal Challenge vind je op korfbal.nl/korfbalchallenge. Early Bird-tickets bestel je, tot 1 december, op korfbal.nl/tickets.

Datum: 27 november 2019 - 19:00 uur