Korfbal Leagueverkiezingen: Broere en Split winnen

Korfbal Leagueverkiezingen: Broere en Split winnen

Korfbal Leagueverkiezingen

Marc Broere en Celeste Split mogen zich een jaar lang Beste Speler en Beste Speelster van de Korfbal League noemen.

Broere en Split werd verkozen tijdens de Korfbal Leagueverkiezingen, zaterdagavond in een sfeervol Golden Tulip Hotel Heerlickheijd van Ermelo. Het was voor zowel de speler van Blauw-Wit als de korfbalster van TOP/Quoratio de eerste keer dat ze door hun collega’s als beste werden gekozen. Broere liet Mick Snel (TOP) en Richard Kunst (PKC/SWKGroep) achter zich. Split troefde Marjolijn Kroon (LDODK/Rinsma Fashion) en Ilona van den Berg (AW.DTV) af.

Coach
Jan Niebeek mag zich, na een nek-aan-nek race met titelverdediger Barry Schep, de Beste Coach van 2017 noemen. Niebeek werd met TOP/Quoratio kampioen in Ziggo Dome, terwijl Schep zijn Amsterdamse formatie voor het eerst sinds 2001 naar de zaalfinale leidde. Ben Crum, die het overnam bij DVO/Accountor en de Bennekommers in de Korfbal League hield, was ook kandidaat.

Marcel Luttik en Joeri Kok mogen zich opnieuw een jaar lang het beste scheidsrechterskoppel noemen. Zij gingen er opnieuw vandoor met de ERIMA Referee Award. Andere genomineerden waren Marco van der Lucht/Arnold Alexander en Peter van der Terp/Iwan van Schagen.

U21
Marloes Frieswijk won in de categorie Beste Speelster U21. Na haar overstap van Hoofdklasser SCO (Oldeholtpade) naar Blauw-Wit drukte ze vooral tijdens de play-offs een stevig stempel op het spel van de Amsterdammers. Daarmee bleef ze Fleur Hoek (DVO) en Nienke Hintzbergen (DOS’46) voor.

Bij de mannelijke talenten was de prijs voor Olav van Wijngaarden. Het talent liep met PKC de finale van de Korfbal League mis, maar ontwikkelde zich dusdanig dit seizoen dat hij een plekje in het Nederlands team veroverde. Van Wijngaarden liet daarmee Harjan Visscher (DOS’46) en Koen van Roekel (DVO) achter zich.

Goal van het Jaar
Tijdens de Korfbal Leagueverkiezingen werd ook bekend wie volgens de bezoekers van Korfbal. de Goal van het Jaar maakte. Die prijs werd gewonnen door Frank Mostard van Blauw-Wit, met zijn treffer tegen Laurens Leeuwenhoek.

Datum: 6 mei 2017 - 21:45 uur
Door: Redactie Korfbal.nl