Korfballen met mate(n)

Korfballen met mate(n)

KorfbalPlus35

Mensen tussen 35 en 60 jaar zitten vaak in een levensfase waarin wekelijkse sportieve verplichtingen zowel lichamelijk als organisatorisch niet altijd haalbaar of wenselijk zijn. Het kan dan lastig zijn om ‘vast te zitten’ aan wekelijkse competitie en trainingen. Voor die mensen is een nieuwe korfbalvorm ontwikkeld en daar is nu ook een officiële naam en een beeldmerk voor: KorfbalPlus35, korfballen met mate(n)!

We introduceerden het nieuwe korfbal voor 35-plussers al eerder, maar hadden nog geen passende naam. Op onze facebookpagina riepen we daarom korfballers op om mee te denken. De inzending ‘Korfbal Plus’ van Marleen Postema-Knight uit Leiderdorp heeft ons gebracht tot de uiteindelijke naam. Zij won daarmee een cadeaubon van Korfbaltotaal, ter waarde van €150,-.  Inmiddels heeft de naam ook een beeldmerk gekregen, dat we met de afbeelding hierboven onthullen!

Voor oud-korfballers die zijn gestopt, bijvoorbeeld omdat de wekelijkse verplichtingen teveel werden vanwege werk en gezin of aanhoudende blessures, is KorfbalPlus35 een uitkomst. Maar ook korfballers die op dit moment overwegen te stoppen kunnen gewoon blijven korfballen. KorfbalPlus35 is een laagdrempelige, recreatieve korfbalvorm, gericht op gezelligheid, fit blijven en samenzijn met leeftijdsgenoten – de ‘goede oude tijd’ laten herleven. Het wordt gespeeld in toernooivorm, op een aantal avonden in het voor- of najaar. Dat biedt de mogelijkheid om voor elk toernooi te beslissen of je wel of niet deelneemt en kun je zelf bepalen of je ervoor wilt trainen.

Zoals manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld in een eerder artikel op KORFBAL. al zei: “Ik zie het wel voor me. Dat we als vriendengroep weer samen op deze manier korfballen tegen onze oude tegenstanders. In mijn hoofd kan ik de Korfbal League nog steeds aan, maar dat is fysiek natuurlijk niet mogelijk. En dat speelt ook bij andere mensen van boven de 35 jaar.”

 

Datum: 7 november 2017 - 18:02 uur
Door: redactie Korfbal.