Korfbalverbond volgt anti-dopingbeleid; Van Baggum geschorst

Korfbal League1

Sven van Baggum is voorlopig uitgesloten van het deelnemen aan wedstrijden naar aanleiding van een positieve dopingtest op 4 december 2016. Het bondsbestuur van het KNKV besloot vervolgens op verzoek van de Dopingautoriteit om de speler van Korfbal League-club DSC uit Eindhoven te schorsen.

Er is de afgelopen periode intensief contact geweest met DSC, dat als debutant een prima indruk maakt op het hoogste niveau. De Eindhovense club had Van Baggum zelf al sinds begin december disciplinair geschorst.

Het Korfbalverbond wil op dit moment niet verder ingaan op de affaire. “Eerst moeten alle feiten op tafel komen en het is afwachten wat een eventuele contra-expertise, die moet plaatsvinden binnen zeven werkdagen, oplevert”, aldus voorzitter Rob Meijer. “Dan is het niet correct om alles voor die tijd al prominent naar buiten te brengen.”

Datum: 24 december 2016 uur