Krop (Groen Geel): ‘Je speelt met een lach op je gezicht’

Hoofdklasse

Groen Geel won zaterdag de Hoofdklassefinale overtuigend van Tempo. De talentvolle ploeg komt daardoor volgend jaar uit in de Cashback World Korfbal League. Op voorhand leek het logisch dat het een zeer spannende wedstrijd zou worden. Waaronder Groen Geel-speelster Lindsy Krop. Maar dat liep wat anders.

“Ik had echt verwacht dat het een moeizame pot zou worden en dat Tempo vanaf minuut één alles in de strijd zou gooien”, zegt Krop. “Maar verdedigend hadden we het op orde en aanvallend bleven we scoren. Zij hebben gewoon vier heel goede heren, dus lag de focus daar. De dames moesten daarom voorverdedigen en passdruk geven op hun rechterhand. Dat is heel goed gelukt en we hadden daardoor heel de wedstrijd de controle.”

Lang dacht Krop dat het nog mis kon gaan. “We hebben in de competitie ook voor gestaan tegen Tempo, maar toen ging het nog mis. Maar toen Dico (Dik, red.) de time-out aanvroeg in de tweede helft, dacht ik: we gaan hem winnen.”

“Toen er werd afgefloten, barstte het feest los en ging er al een drankje in. Daarna was het in de bus natuurlijk erg gezellig. Toen we aankwamen bij de club stonden de supporters ons op te wachten en liep het clubhuis helemaal vol. Daarna hebben we natuurlijk een ontzettend groot feest gebouwd. Ik kan me niet eens herinneren hoe laat het werd, maar wel dat de klok ook nog eens een uurtje naar voren ging, wat we niet doorhadden”, lacht Krop.

Lach op je gezicht, kippenvel op je armen
“Ik heb echt genoten van de finale. Ik kan het eigenlijk niet zo goed omschrijven. Maar je speelt gewoon met een lach op je gezicht en kippenvel op je armen. Het is super gaaf wat we hebben gedaan met z’n allen. Helemaal omdat we, ook buiten het veld, een hechte en leuke vriendengroep zijn. Ik heb tijdens de wedstrijd bewust niet gekeken naar mensen die ik kende, anders denk ik dat ik wel een traantje had weggepinkt.”

Dames presteren ook
De heren van Groen Geel werden dit seizoen vaak bewierookt, maar ook de dames waren tijdens de finale met een aantal goals zeer belangrijk. “Ja, we lezen inderdaad altijd dat de heren zo goed zijn. Maar wij als dames weten wel beter. Wij zijn ook heel belangrijk. Wij moeten zorgen dat we rondom de paal gevaarlijk zijn en slimme doelpunten maken. En die kunnen het verschil maken. Dat hebben we denk ik in de finale wel kunnen zien.”

“Ikzelf merk ook dat het aanvallen veel beter gaat. Toen ik hier kwam, moest ik eigenlijk nog leren aanvallen. Ik wilde mijn actie nog verbeteren en ik moest minder gehaast schieten, maar dat gaat stap voor stap beter. Het helpt ook dat ik hier helemaal op mijn plek ben. Dat komt ook omdat ik beter in deze groep pas. Bij andere clubs was ik een rookie, hier speel ik vooral met mijn leeftijdsgenoten. Ik heb natuurlijk wel een aantal clubs op mijn naam staan, maar hier blijf ik voorlopig wel. Het voelt als een heel warme club.”

Klaar voor de Korfbal League?
Gevolg van de winst in de Hoofdklassefinale is een plek in de Korfbal League. Krop weet nog niet of de ploeg daar klaar voor is. “We zijn een ploeg van gemiddeld 20 jaar. Dan is het extra knap dat je promoveert naar de Korfbal League. Maar het betekent ook dat we nog ongelofelijk veel moeten leren. En ik denk dat we het volgend seizoen ook zo moeten zien. We moeten vooral heel veel leren en winnen van de ploegen waarvan je móet winnen. Maar eerlijk gezegd zijn we daar nu totaal niet mee bezig. We zijn vooral aan het nagenieten en alle aftermovies aan het kijken.”

“Het is wel zo dat Korfbal League spelen helpt met het oog op volgend seizoen. Van te voren hadden we al het doel om met onze club Groen Geel te promoveren en daarna verder te kijken. Dat leeft wel in de groep. Nu we dat bereikt hebben, is de kans natuurlijk groot dat veel van de spelers blijven. Je wil toch meemaken hoe het is om met je eigen ploeg in de Korfbal League te spelen. Daardoor denk ik dat de groep grotendeels intact zal blijven.”

Datum: 2 april 2019 - 20:00 uur