KVS A1 en Wageningen A1 acteren op het hoogste niveau

Hoofdklasse A-jeugd

Naast de teams uit de Hoofdklasse A, strijden er in de Hoofdklasse B ook acht teams om de titel. KVS A1 en Wageningen A1 zijn gepromoveerd naar het hoogste niveau. De teams nemen het in hun poule op tegen onder anderen DOS’46 A1, DVO/Accountor A1 en AVO A1.

AVO A1 begon dit jaar sterk. De ploeg heeft op het veld maar een paar punten laten liggen en dit geeft hoop voor de komende competitie. Als we terugblikken naar vorig jaar vinden wij AVO terug in de middenmoot in de strijd om de Juniorenfinale. “We zijn blij dat wij de eerste wedstrijd direct thuis spelen in de ‘Marsdijkhal’. Ons doel is om stabiel ons niveau te halen en als we dat kunnen bereiken, maken wij kans op de play-offs”, stelt trainer Ferdi Bouwman.

Vorig jaar bereikte DOS’46 A1 de play-offs in de strijd om de Juniorenfinale. De ploeg wist echter niet tot de Ziggo Dome te komen. Op het veld is DOS’46 een gewaagde tegenstander en dit zal zomaar in de zaal ook het geval kunnen zijn. “Wij zitten in de poule met paar pittige tegenstanders, daarom is het moeilijk te voorspellen op welke plek wij zullen eindigen”, vertelt DOS’46 aanvoerder Luc Hulzebosch. “Als wij elke week voor elkaar door het vuur gaan, dan kunnen wij weerstand bieden tegen elke tegenstander”, vult Hulzebosch aan. DOS'46 A1 is redelijk jonge ploeg met een aantal spelers die in de voorselectie zitten van Nederland U17.

DVO/Accountor A1 was vorig jaar een haartje verwijderd van het landskampioenschap en is ook dit jaar vastberaden om minimaal de play-offs te behalen. “Voor minder dan de play-offs doen wij het niet, besloot de groep unaniem. Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en mogelijkheden en zetten alles op alles om deze doelstelling te bewerkstelligen”, zegt Lars Pieper. “De spelers en de staf kunnen dan ook niet wachten op de start van het zaalseizoen, dat we vol gezonde ambitie aan zullen vliegen.”

Ook KCC A1 eindigde vorig zaalseizoen bovenaan de middenmoot en kan voor verrassingen zorgen. De ploeg doet het buiten niet slecht en wil het spel, net als vele ploegen, vasthouden. “We hebben op het veld laten zien dat wij snel in staat zijn om stappen te maken. Ik heb er vertrouwen in dat we de komende maanden de goede ontwikkeling kunnen voortzetten en zo kunnen blijven bouwen aan een stabiele ploeg”, zegt coach Niels Molendijk.

Op het veld vinden wij KVS/Maritiem A1 terug in het midden van de Overgangsklasse, maar de Scheveningers zijn vorig zaalseizoen wel gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Het team van vorig jaar is enigszins uit elkaar gevallen. Alle heren zijn door naar de selectie en vier dames zijn overgebleven. Het team was aangevuld met spelers uit de A2 en de B1. “Ons doel is iedere week beter te worden, iedere wedstrijd het uiterste uit jezelf willen halen en altijd trots van het veld kunnen stappen. Mentaal moet iedere week een knop om kunnen om weer ontspannen te kunnen spelen”, aldus coach Jelle den Dekker.

LDODK/Rinsma Modeplein A1 wist zich vorig jaar redelijk gemakkelijk te handhaven in de Hoofdklasse. Op het veld zit de ploeg in een poule waar de uitslagen dicht bij elkaar liggen. “We zijn als team tijdens de veldcompetitie al gegroeid en ik hoop dat wij dat nog door kunnen zetten”, vertelt Henk Bijker. “We hopen aan de bovenkant van de middenmoot mee te doen”.

Wageningen A1 is ook gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Dat zij hier thuis horen valt al wel te zien in de stand van de ploeg op het veld. In de Overgangsklasse staat de ploeg namelijk op de tweede positie, boven andere topploegen. Het team heeft de kampioensgroep van vorig jaar grotendeels compleet kunnen houden en daarop door te bouwen. “Als promovendus is niet degraderen de basis. Onderin weg blijven en dan de verhoudingen bekijken in de poule om te zien wat haalbaar is voor ons in de loop van het seizoen”, zegt coach Johan van Beek.

DeetosSnel A1 wist zich vorig seizoen nog net te handhaven in de Hoofdklasse. Op het veld speelt de ploeg in de Overgangsklasse. Hierin presteert het team wisselvallig en het is daarom nog moeilijk om in te schatten hoe de ploeg het deze competitie gaat doen. Met de nieuwkomers in de poule blijft het moeilijk om te zien wie er handhaven en wie niet.

Programma speelronde 1, zaterdag 16 november:

12.30 uur KVS A1 - Wageningen A1
13.00 uur KCC A1 - LDODK A1