Lara Boonstoppel: 'EK in Dordrecht is heel speciaal voor mij'

Lara Boonstoppel: 'EK in Dordrecht is heel speciaal voor mij'

TeamNL Korfbal

Lara Boonstoppel ging met Oranje naar Portugal voor een trainingsstage ter voorbereiding op het EK in haar achtertuin: Dordrecht. Voor Boonstoppel heeft dat iets speciaals. Ze is een echte Dordtenaar en vindt het een goede zaak dat juist in Dordrecht het EK Korfbal wordt georganiseerd.

Boonstoppel heeft genoten van Portugal. “Ik vond het heel fijn om even met onszelf bezig te zijn. We zijn de afgelopen tijd langs scholen en verenigingen gegaan om mensen enthousiast te maken voor korfbal en nu was het tijd voor ons eigen team. Overigens heb ik wel genoten van de clinics, maar het was wel zwaar. Het liefst sta je natuurlijk zelf op het veld. Het is dan gewoon heel lekker dat je bij zo’n stage lekker je hoofd kan leegmaken en zélf mag korfballen.”

“Elke dag trainden we van elf tot één. In de middag deden we wat krachttraining en we hebben geoefend tegen Portugal. We hebben een cruciale stap gezet met zijn allen. Je merkt per dag dat je uithoudingsvermogen omhoog gaat en dat is heel erg lekker. We zijn een enorm hechte groep met topsportmentaliteit en dat willen wij op het EK laten zien.”

Dordrecht in opkomst
“Het is voor mij echt heel speciaal dat het EK in Dordrecht wordt gehouden. De stad is opkomend, nadat het vroeger niet het leukste imago had. Iedereen kent natuurlijk de uitdrukking: hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Dat is absoluut niet meer aan de orde. Dordrecht is bijvoorbeeld heel erg met topsport bezig. Zo haalden ze het EK Shorttrack en twee keer de World Cup Shorttrack naar Dordrecht en volgt nu het EK korfbal. Daarnaast is de stad gewoon heel mooi. Het historisch centrum en de Biesbosch: daar moet je zijn geweest.”

“Dordtenaren hebben een beetje van alles. We hebben een fractie van Rotterdammers en Brabanders. We zijn dus nuchter én gezellig. Ik hoop dat iedereen dat na het EK ook gaat inzien.”

Tegenstanders moeten omhoog kijken
“Van het EK verwacht ik dat er een mooie sfeer is. Dordrecht heeft samen met Dordt Sport enorm geïnvesteerd in het EK, bij onder andere scholen. Ik hoop dan ook dat veel kinderen komen kijken.”

“Internationaal gezien weet ik niet wat ik moet verwachten. Er zijn natuurlijk in totaal maar tien landen. Ik verwacht dat de Nederlanders in overtal zijn, maar dat er ook genoeg Belgen aanwezig zullen zijn. Het zou mooi zijn als de finale helemaal uitverkocht is met een mooie sfeer van beide kampen, net zoals de WK finale. België zat toen heel dichtbij ons. Bij dit EK zal dat waarschijnlijk ook de grootste uitdager zijn. Maar wij moeten nu niet bezig zijn met tegenstanders. Wij moeten laten zien hoe goed wij zijn en andere landen moeten daarin volgen. Wij moeten niet naar beneden kijken, maar andere landen moeten naar boven kijken!”

“Op persoonlijk vlak hoop ik goed te spelen met plezier in mijn spel. Ik geniet er altijd het meest van als ik mijn vakgenoten beter kan laten spelen. Ballen afvangen en uitdelen: dat vind ik heerlijk. Het geeft echt een kick als je met een heel vak een doelpunt maakt. Samen scoren moet de standaard zijn.”

 

 

 

Datum: 14 oktober 2016 - 10:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl
Fotograaf: Ruud Binnekamp