Leon Braunstahl: tips en challenges

Leon Braunstahl: tips en challenges

TeamNL Korfbal

Hoe blijf je in deze periode zonder korfbalwedstrijden en -trainingen toch zoveel mogelijk korfbalfit? Op die vraag geeft Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal, antwoord in onderstaande video.

'Zorg dat je kleine stukjes intervaltraining doet', zo luidt één van zijn tips. Naast advies voor alle korfballers komt Braunstahl, onder het motto #fitmetteamnl, ook met challenges voor de spelers en speelsters van TeamNL Korfbal. Om de drie dagen neemt een international het Instagram-account van TeamNL Korfbal over en gaat hij of zij de challenge van Braunstahl aan. "Dat zijn leuke oefeningen, die iedereen binnen - en in navolging van de RIVM-richtlijnen - kan doen", aldus Braunstahl.

Donderdag is het de beurt aan Jet Hendriks en Mick Snel om de uitdaging van hun coach aan te gaan, nadat eerder Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst, Harjan Visscher en Brett Zuijdwegt al aan de bak mochten. Alle oefeningen vind je op korfbal.nl/fitmetteamnl.

'Volg richtlijnen RIVM'
Braunstahl sluit zijn video af met een belangrijke boodschap: "Volg de richtlijnen van het RIVM. Zorg goed voor elkaar en dan blijven we met z'n allen fit. Doe je best."

Datum: 26 maart 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl