Leon Simons: 'Het korfbal is erg populair op de Olympic Week'

Internationale projecten

Afgelopen weekend werd voor de derde keer de Olympic Week gehouden. Tijdens deze week worden er allerlei sportactiviteiten georganiseerd. Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen de Olympic Week en de Generation Games. Ook het korfbal was vertegenwoordigd tijdens dit evenement in Lausanne in Zwitserland.

Leon Simons was een van de Nederlanders die aanwezig was. Hij vond het heel leuk om er te zijn. “Ik ben er bij alle edities geweest, maar het blijft fantastisch. Kinderen kunnen in deze week veel verschillende sporten doen zoals frisbee, hockey en voetbal.” Ook vindt Simons de locatie prachtig. “We zitten hier aan het mee van Genève. Aan de overkant van het meer ligt Frankrijk. De sporten vinden plaats op de kade van het meer bij het olympisch museum.”

Het korfbal is onderdeel van de Generation Games. Hiermee kunnen ouders en opa’s en oma’s mee sporten met de kinderen. “Iemand die jong is, kan veel leren van een volwassene. Maar volwassenen kunnen ook veel leren van kinderen. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de gezondheid”, vertelt Simons. De kinderen krijgen een kaart waarmee ze alle sporten kunnen beoefenen. Het korfbal is erg populair. “We starten om 10:00 uur en eigenlijk hoort het dan om 16:00 uur afgelopen te zijn. Maar dat is bij ons niet het geval.”

Simons is samen met vier andere spelers uit de Nederlandse competitie naar Lausanne afgereisd. Tijdens de clinics worden er veel wedstrijdjes gespeeld. Op deze manier laat je de mensen zien wat korfbal precies is. “Mensen willen eerst weten hoe iets werkt. Daarom doen ook veel scholen mee aan het schoolkorfbal. Als kinderen het dan leuk vinden kunnen ze lid worden van een vereniging.” Daarnaast waren er niet alleen Nederlandse korfballers aanwezig. “Wij hebben Zwitserland geholpen. Korfbal is daar pas net opgestart. We speelden een aantal wedstrijdjes tegen elkaar. Het is natuurlijk heel mooi om te spelen tegen een land waar de sport net is begonnen.”

Sanne Pasma was een van de speelsters die meeging naar Zwitserland. Zij maakte een vlog van het evenement. Klik hier om deze te bekijken.

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 12 oktober 2017 - 14:00 uur