Limburgse gastvrijheid bij Ready’60 en Roka in Roermond

Dameskorfbal Veldfinale

De korfbalverenigingen Ready’60 en Roka hadden de handen ineen geslagen en gezamenlijk deze Dameskorfbal Veldfinale georganiseerd. Een dag vol Dameskorfbal en voor elk doelgroep diverse side events. Onder andere een beachkorfbaltoernooi voor de jeugd, clinics van (jeugd)internationals Daan en Lotte van Montfort (DSC, Eindhoven) en demonstratiewedstrijden van G-korfballers. Tot slot speelde de top teams in de D-categorie een toernooi voor hun officieuze NK. Beide vereniging hebben zich van hun beste kant laten zien en mogen tevreden terugkijken over de Dameskorfbal Veldfinale, die ruim 700 bezoekers kende.

SPES – BE QUICK : 14-16

Een dominanter en gevarieerder spelend Be Quick, nam een voorsprong van 3-7 halverwege de eerste helft. Hierna stond het vizier bij beide teams een tijd niet op scherp en met name Be Quick maakte het verschil niet groter. Spes nam een time-out en zorg net voor rust toch nog voor de aansluiting, ruststand 5-7.

Een feller Spes kwam uit de kleedkamers, vocht voor wat het waard was en via een stafworp bracht Yara Koster Spes op 9-10. Be Quick hield haar voorsprong vast gedurende de tweede helft maar wist de genadeklap nog niet uit te delen na een gemiste stip rechtte Be Quick echter de rug en liep uit naar 9-16. Een prima spelende Marly Korsten scoorde 7 keer in deze finale. Dat Spes nog terug mocht komen, 14-16, mochten de al bijna feestvierende dames in het veld uit Nuland zich zelf nog wel aanrekenen. De eindsprint van Spes kwam echter net te laat wat er voor zorgde dat dit ook meteen de eindstand was. Eindstand 14-16.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rijkaart van Capellen, barstte de feestvreugde los en had Be Quick toch de gewenste titel binnen. In zijn eerste jaar als coach Be Quick speelde Van Kruijsdijk beide finales. Hij genoot dan ook zichtbaar van deze titel.

De prijzen en de beker werden uitgereikt door Frans Schreurs (wethouder Roermond voor Sportzaken) en Rob Meijer (voorzitter KNKV). Beide benadrukten de voortreffelijke organisatie van beide verenigingen en danken hen en hun vele vrijwilligers.

Klik hier voor verslag in het Brabants Dagblad

Klik hier voor verslag in de Gelderlander

Rosolo 2 – DDW 2: 13-11

Rosolo 2 had een vliegende start, 4- 0, en had daarmee ook meteen hun kruid verschoten. De dames uit Hooge Mierde toonden veerkracht en kwamen terug tot een 6 -4 ruststand.

Ook na de rust bleef Rosolo het initiatief houden, DDW scoorde mee maar wist niet meer dichterbij te komen dan twee doelpunten verschil. De tweede helft was ondanks de continue voorsprong een boeiende helft om naar te kijken. Scherpe duels, mooie acties en veel strijd. De beker was  voor Rosolo 2 die met 13-11 won.

De Peelkorf A1 – Rosolo A1: 10-11

Een finale tussen de twee sterke junioren in het Dameskorfbal. In de zaal was het Rosolo A1 dat De Peelkorf uit de finale hield. Nu dus tijd voor revanche om de veldtitel.

In een spannende en enerverende wedstrijd startte De Peelkorf A1 voortvarend terwijl Rosolo de korf moeilijk wist te vinden. Dit zorgde voor een snelle voorstand voor Peelkorf van 4-1. Rosolo wist echter de focus te herpakken wat resulteerde in een zeer spannende laatste minuut voor rust en een 7-7 ruststand. Na de rust begon het moeilijk voor beide teams, maar Peelkorf wist het initiatief te nemen en liep uit naar een voorsprong van 10-7. Rosolo liet het hier echter niet bij zitten en zetten nogmaals aan, wellicht dat de ervaring van de gewonnen zaalfinale de dames uit Reusel sterkte, zij bleven koel en wonnen in de slotseconden met 10-11 en pakten daarmee de dubbel.

De Peelkorf B1 – De Korfrakkers B1: 7-9

Een wedstrijd die nog lang bij de speelsters in het geheugen zal blijven. Na een voorsprong van De Peelkorf kwam De Korfrakkers net voor rust toch nog terug en nam zelfs een voorsprong; 3-4. De tweede helft ontpopt zich tot een ware thriller. Een gelijk opgaande strijd met mooie goals, met een voorsprong van 5-7 stond De Peelkorf er goed voor. Hier liet Korfrakkers het echter niet bij zitten en met nog 20 seconden te spelen en een voorsprong van 7-6 voor De Peelkorf werd er balverlies geleden en met een korfgerichte actie viel de gelijkmaker in de allerlaatste seconden. In de verlening van 2 x 5 minuten zetten de talenten van de toekomst uit Erp de scorende lijn door en haalden hierdoor het Nederlands Kampioenschap binnen, eindstand 7-9.

Klik hier voor link naar bericht en foto De Korfrakkers (Dainne Oppers)

Altior C1 – Rosolo C1: 11-4

Dit seizoen hadden de jonge talenten uit Heeswijk – Dinther nog geen wedstrijd verloren. In de hoofdklasse met 5 teams, werd geen kruisfinale gespeeld. De finale was Altior tegen Rosolo, die als 2de was geëindigd.

Na een aftastend begin werd het krachtsverschil snel duidelijk, dit leiden tot een ruststand van 4-1 in het voordeel van Altior. Rosolo geeft echter niet zo maar op en weet het verschil nog te verkleinen tot slechts drie punten verschil. Altior zette echter nog een keer aan en liet hierin haar kwaliteiten zien. Eindstand, 11-4.

Klik hier voor bericht op website Altior.

Een sfeerimpressie van de Dameskorfbal Veldfinale is hier te bekijken op Facebook!

Datum: 18 juni 2018 - 15:44 uur