Lipke (Wageningen): 'We gaan zien waar het schip strandt'

Hoofdklasse

De kansen voor Wageningen in de strijd om de play-offs zijn zo goed als verkeken. Alleen een wonder zou de ploeg nog een ticket kunnen opleveren, met een achterstand van zes punten en nog vier wedstrijden te gaan. Korfbal.nl sprak met jeugdinternational en speler van Wageningen: Matté Lipke.

Eerste seizoen
Dit is het eerste seizoen van Lipke bij KV Wageningen. Hij kwam over van CKV Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Lipke heeft het naar zijn zin bij Wageningen: “Het is super tof! Het was natuurlijk even wennen in het begin, maar het was makkelijk inpassen in het team en de club. We degradeerden met Unitas dus zocht ik een nieuwe uitdaging en die heb ik zeker gevonden bij Wageningen. Ook met het oog op Talent TeamNL Korfbal, was dit een goede keuze die ik heb gemaakt en ik heb er zeker geen spijt van.”

Lipke is niet tevreden over het verloop van zijn eerste zaalseizoen bij Wageningen. De geboren Elburger had meer verwacht: “Als ik natuurlijk eerlijk ben, verliep het zaalseizoen niet zo goed. Je gaat een zaalseizoen in met verwachtingen en een doelstelling en als je dan merkt dat het niet loopt zoals gehoopt of verwacht, dan is dat natuurlijk balen.”

“We begonnen het seizoen gewoon dramatisch”, gaat Lipke verder. “Dan loop je al een beetje achter de feiten aan. Uiteindelijk na een paar weken hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken en er geprobeerd voor te zorgen dat alles weer op de rit komt. Dat is, denk ik, zeker gelukt. We kwamen in een flow en we hadden echt wel het idee, dat we in ieder geval mee zouden gaan doen voor de play-offs.”

Afgehaakt
Twee weken geleden was een belangrijke wedstrijd tegen DSC: “Eigenlijk moet je die wedstrijd gewoon winnen, om de aanval echt te openen op de top twee. Dit deden we niet, dus was de wedstrijd tegen Oost-Arnhem aanhaken of afhaken. Helaas werd dit afhaken. Na een prima wedstrijd gespeeld te hebben. We moeten ook gewoon toegeven dat Oost-Arnhem de laatste tien minuten gewoon een heel hoog niveau haalde en dat we terecht verloren.”

Nieuwe doelstelling
Op de vraag wat de doelstelling nu is antwoordt de jeugdinternational: “Laat ik voorop stellen, dat we zeker geen zin hebben om het seizoen dood te laten bloeden en uiteindelijk nog zesde worden bijvoorbeeld. Ik denk dat we altijd het hoogste haalbare willen en moeten halen en dan moeten we concluderen dat, dat voor dit seizoen hoogstwaarschijnlijk de derde plek gaat zijn. De doelstelling is dat we elke wedstrijd willen winnen en dan zien we nu wel waar het schip strandt, zoals Steven Landman altijd zegt.”

Volgend zaalseizoen
Lipke sluit af met een blik naar volgend seizoen: “Wat we nodig hebben voor volgend seizoen is moeilijk te zeggen. Ten eerste weet je natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren met een ploeg en welke spelers blijven en gaan. Het belangrijkste is dat we als ploeg constanter worden en elke week een bepaald niveau halen. Dit is helaas niet gelukt in de zaal, maar op het veld hebben we nog genoeg om voor te spelen, dus moeten we er voor zorgen dat die constantheid er wel in gaat komen!”

Datum: 4 februari 2020 - 16:00 uur