Lokhorst, Pasma en Preuninger bij TeamNL Korfbal; Jonker en Van den Goorbergh vallen af

TeamNL Korfbal

Bondscoach Wim Scholtmeijer heeft Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek), Jordi Pasma (KZ/Hiltex) en Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek) toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Jelmer Jonker (DOS’46) en Marijn van den Goorbergh (DVO/Accountor) maken geen deel meer uit van het nationale keurkorps.

Scholtmeijer over Jonker en Van den Goorbergh: “Allebei hebben ze vanaf Jong Oranje een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Jelmer en Marijn hebben het goed gedaan, maar de concurrentie is enorm groot en wij vinden dat Jordi en Daan dit Korfbal League-seizoen meer kwaliteit hebben geleverd én meer doorgroeimogelijkheden hebben. Helaas voor Jelmer en Marijn stopt momenteel hier het TeamNL Korfbal-avontuur.”

Jessica Lokhorst (24)
Scholtmeijer: “Jessica is een dominante dame, die een belangrijk aandeel heeft gehad in het succes van Fortuna/Delta Logistiek. Ze verdeelt het spel en creëert daarnaast ook genoeg kansen voor zichzelf. Daarbij is ze één van de beste verdedigsters van Nederland. Redenen voor ons om haar het negende, nog ontbrekende plekje, in te laten vullen.”

Jordi Pasma (25)
Scholtmeijer: “Jordi heeft het hele seizoen laten zien dat hij bij de beste negen mannen van Nederland hoort. Zowel aanvallend als verdedigend is hij erg belangrijk voor KZ/Hiltex en nu mag hij het gaan laten zien bij TeamNL Korfbal.”

Daan Preuninger (22)
Scholtmeijer: “Daan heeft alle landelijke jeugdselectieteams doorlopen en geldt al heel lang als een groot talent. We hebben er ook nooit aan getwijfeld of hij TeamNL Korfbal zou halen. Door zijn blindedarmontsteking heeft hij een flinke tik gehad, maar gaandeweg dit seizoen heeft hij laten zien dominant te zijn en bij de selectie van TeamNL Korfbal te horen.”

EK Korfbal 2018
TeamNL Korfbal werkt toe naar het EK Korfbal, dat van 13 tot en met 21 oktober 2018 wordt gespeeld in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen. Dinsdag 17 april wordt in Leeuwarden de loting verricht. Ter voorbereiding op dit EK maken de internationals een tour door Nederland én een trip naar Azië, die past in de olympische ambitie van de korfbalsport.

This is Korfball Tour 2018
Voor het derde seizoen op rij gaat TeamNL Korfbal het land in om samen met de verenigingen korfbal op de kaart te zetten. Tijdens de This is Korfball Tour 2018 brengt het team van Scholtmeijer een bezoek aan Leeuwarden, Zeeuws-Vlaanderen, Harderwijk, Erp en Delft om oefenwedstrijden te spelen en clinics te verzorgen.

Azië-trip
In juni maakt TeamNL Korfbal een tweeweekse trip naar China en Chinees Taipei. Scholtmeijer: “De Chinezen organiseren jaarlijks een internationaal toernooi om zo zoveel mogelijk internationale wedstrijden te kunnen spelen. In Zhengzhou vindt er een korfbalcongres plaats en ook geven we clinics op highschools. Vervolgens vliegen we naar Chinees Taipei om ook daar dé weerstand te bieden, die die landen nodig hebben. China en Chinees Taipei ontwikkelen zich enorm goed en hebben een uitstekend teamprogramma, maar het draait natuurlijk om het spelen van wedstrijden, wedstrijden, wedstrijden. Dat is wat we daar gaan doen.”

TeamNL Korfbal online
De volledige selectie van TeamNL Korfbal vind je hier. Volg TeamNL Korfbal via Instagram, Facebook en Twitter!

Datum: 9 april 2018 - 13:20 uur
Door: Redactie Korfbal.