Maltha: ‘Aantal punten is niet hetgeen we voor ogen hadden’

Korfbal League

Voor Fortuna/Delta Logistiek wacht komend weekend DOS’46. Een cruciale wedstrijd voor de Delftenaren, die bij een nederlaag de middenmoot uit het zicht verliezen. Mirjam Maltha is vol goede moed: “Als wij ons aan het plan houden en onze afronding naar een hoger niveau brengen, dan weet ik zeker dat we gaan winnen!”

Twee punten zijn voor Fortuna welkom, zeker na de nipte nederlaag tegen KZ/Hiltex van vorig weekend. “Natuurlijk baal je dat je net verliest op 1 puntje, maar we hebben een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd”, aldus Maltha. “Van tevoren heb je een strijdplan en dat hebben we goed uitgevoerd, zeker verdedigend. Er stond een ploeg die strijd leverde tot het eind. Maar wat ons de das om heeft gedaan is het lage afrondingspercentage. Schiet je met z’n allen wat scherper dan win je die wedstrijd.”

Dat is dan ook meteen het aandachtspunt voor de wedstrijd tegen DOS’46; het schotpercentage. “Afgelopen Fortuna Korfbal Spektakel hebben we een heel goede wedstrijd neergezet tegen DOS’46 waarin alles klopte aan onze kant”, weet de international. “Zaterdag is zeker een belangrijk potje voor ons. We zullen moeten winnen om het gat niet groter te laten worden. DOS’46 heeft afgelopen weekend knap gewonnen van Blauw-Wit. Dus die zullen ook met een goed gevoel het veld in gaan. Twee ploegen tegen over elkaar die beiden graag de punten willen. Maar als wij ons aan het plan houden en onze afronding naar een hoger niveau brengen dan weet ik zeker dat we gaan winnen.”

Met haar 34 jaar en schat aan ervaring is Maltha een belangrijke schakel voor de Delftse ploeg. “Ik heb nu meer een sturende en leidende rol. De mensen om me heen in stelling brengen en zorgen dat het vak marcheert. Gewoon doen waar je goed in bent en dat ten volle benutten. Kijken wat het vak nodig heeft en daar naar handelen. En weten waar je kracht ligt.” Het klinkt zo makkelijk, maar het is zo lastig. Het gaat de international voorlopig echter prima af.

Zoals Maltha zei, Fortuna moet winnen om het gat niet groter te laten worden. “Je begint met bepaalde doelstellingen aan het seizoen. Dat we nu nog maar 5 punten hebben is niet hetgeen wat we voor ogen hadden”, aldus de routinier. “We hebben prima wedstrijden gespeeld, maar toch verloren op de details. Verder was het een enorme klap voor ons dat Claire (van Oosten, red.) is weggevallen met een zware knieblessure. Robbert van Buuren is nog niet waar hij hoopt te zijn. We missen Daan (Preuninger, red.) voor 2 wedstrijden door een schorsing. Allemaal niet ideaal en dat moeten we opvangen als ploeg. Dat zorgt voor wat aanpassingen. We hebben een brede selectie om dit op te vangen en veel jeugdig talent. Ik ben en blijf dan ook positief en er is zeker geen man over boord. Blijven ontwikkelen met elkaar en zorgen dat we per week punten kunnen gaan halen. Het geloof en de overtuiging is er binnen de groep, nu zorgen dat dat zich uitbetaald in het veld en het kwartje wel onze kant op valt en we winnend afsluiten.”

Datum: 13 januari 2017 - 09:58 uur