Marjolijn Kroon stopt bij TeamNL Korfbal

Marjolijn Kroon stopt bij TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Vaste waarde Marjolijn Kroon stopt als international. Dat heeft zij woensdagmorgen op Papendal aan haar teamgenoten van TeamNL Korfbal bekendgemaakt. De 28-jarige speelster van LDODK/Rinsma Modeplein komt sinds 2011 uit voor TeamNL Korfbal. Kroon speelde drie WK’s, drie EK’s en twee World Games waar zij als basisspeelster in alle finales goud won.

De atletische speelster uit Friesland is klaar voor een volgende stap in haar leven. “Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die ik mee heb mogen maken met TeamNL Korfbal. Maar het is tijd om mij te richten op mijn maatschappelijke carrière, ik ga aan de slag als adviseur van de KenMij app bij Kenonz in Gorredijk. TeamNL Korfbal was meer dan alleen korfbal. Het heeft me niet alleen veel mooie momenten gegeven, ik heb er ook veel van geleerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid”.

Kroon blijft wel spelen bij LDODK. Echter start zij daar pas over twee weken. Een bewuste keuze om na het gewonnen WK in Durban deze zomer en aansluitende vakantie los van het korfbal goed na te kunnen denken over haar besluit.

Bondscoach Wim Scholtmeijer over het vertrek van zijn vaste waarde: “Als coach vind ik dit vreselijk. Een persoon en goede, mooie korfbalster als Marjolijn wil je graag in je team hebben. Ondanks dat heb ik haar gezegd dat ik het een goede keuze vind, waarvan ik zeker weet dat ze geen spijt krijgt”.

Datum: 19 september 2019 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl