Marjolijn Kroon verrast moeder met TeamNL-beeldje

Marjolijn Kroon verrast moeder met TeamNL-beeldje

TeamNL Korfbal

Sinds de afgelopen Korfbal Challenge zijn alle spelers van TeamNL Korfbal in het bezit van een TeamNL-pakket. In dit pakket – gebaseerd op de TeamNL-waarden ‘excelleren’, ‘respect’ en ‘samen’ – zit onder andere een beeldje, dat de internationals mogen uitreiken aan iemand die veel voor hun carrière heeft betekend. Voor Marjolijn Kroon een mooie aanleiding om haar moeder in het zonnetje te zetten.

Kroon sprak met haar moeder Marjan af in een lunchzaak in Utrecht, waar haar zus Carolien werkzaam is. Kroon: “Om m’n moeder niet te laten schrikken van de camera had ik wel verteld dat we iets gingen opnemen voor social media, maar waar het over zou gaan wist ze niet.” Zo bleef het dus tot het laatste moment een verrassing.

“Dit beeldje wil ik graag aan jou en papa overhandigen, omdat jullie er altijd voor mij zijn geweest.” Met die woorden showde ze het beeldje aan haar moeder, die het zichtbaar ontroerd in ontvangst nam. Kroon: “Er bij stil staan dat ik mijn successen ook te danken heb aan mijn ouders, zus en familie is af en toe wel nodig, omdat het voor velen vanzelfsprekend is, maar dat is het niet."

TeamNL
TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Binnen TeamNL bundelen 29 sportbonden - samen met NOC*NSF - hun krachten.

TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal bereidt zich op het WK (1-10 augustus, Durban). Je volgt het team van bondscoach Wim Scholtmeijer via Instagram.

Datum: 27 juni 2019 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl