Marloes Veenstra: 'Het was gebeurd voor ik het door had'

Marloes Veenstra: 'Het was gebeurd voor ik het door had'

Korfbal League

Marloes Veenstra zat de afgelopen weken lekker in haar vel. Ze scoorde er voor DSC lustig op los en schoot de winnende binnen tegen AW.DTV. Echter, het noodlot sloeg toe. Afgelopen donderdag raakte Veenstra geblesseerd. Tijdens een actie op de training scheurde zij haar achillespees af. Gelukkig voor haar: “Het viel qua pijn eigenlijk wel mee.”

“Het voelde alsof er iemand op m’n hak trapte. Het eerste dat ik deed toen ik op de grond lag was wat gepikeerd achterom kijken, tot ik zag dat er niemand was. Toen drong het pas tot me door dat ik wat had horen knappen.”

Gipspoot
Veenstra klinkt niet alsof ze in de put zit. Integendeel. Ze maakt wat geintjes en praat luchtig over haar “gipspoot”. Ze kon snel terecht in het ziekenhuis. “Op vrijdag, de volgende dag dus, ben ik al geopereerd. Ik had nog nooit eerder een operatie ondergaan, maar het ging allemaal goed en snel, dus het viel reuze mee.”

Maandag wordt bekeken hoe lang het gips moet blijven zitten. Daarna moet er zo snel mogelijk gerevalideerd worden. Veenstra blijft er redelijk nuchter onder: “Volgens mij ben ik zes maanden zoet. Ik heb mijn teamgenoten al verteld dat ze moeten zorgen dat ze erin moeten blijven, zodat ik volgend jaar weer kan mee doen. Het is natuurlijk wel erg jammer. Het ging lekker de laatste tijd, ik kwam goed in het spelletje mee. Zaterdag kon ik er niet bij zijn, maar het was goed om te zien dat DSC het ook zonder mij kon bolwerken (de Eindhovenaren speelden met 22-22 gelijk tegen KZ/Hiltex, red.). Het was een mooie wedstrijd en ik heb vertrouwen in het verloop van de rest van het seizoen. We hebben een sterke selectie.”

Datum: 11 december 2016 - 17:15 uur
Door: Redactie Korfbal.nl