Molloy (TOP A1): 'Schandalig als je het jaar erop er meteen uit gaat'

Hoofdklasse A-jeugd

TOP/SolarCompleet A1 kent moeilijke tijden in zowel de zaal als op het veld. Vorig jaar won de ploeg nog de juniorenfinale, maar nu zit de ploeg op het randje van degradatie. Speler Martijn Molloy ziet nog kansen om de degradatie te voorkomen.

TOP zit in een poule samen met onder anderen KZ/Thermo4U A1, Fortuna/Delta Logistiek A1 en PKC/SWKGroep A1. Een erg sterke poule vindt Molloy. “Als Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 en DSC A1 een goede dag hebben zijn ook zij erg sterk. We hebben dus een beetje pech met deze indeling. Er zitten veel jeugdinternationals in en dat is moeilijk om tegen te spelen. Ik denk dat onze poule sterker is dan de andere poule.” Hoewel de junior het prima had gevonden om in de andere groep te hebben gezeten, is dit een goede uitdaging voor het team. “Je leert wel veel van deze wedstrijden. Het is wel zonde dat we in deze poule wat lager staan, maar voor de persoonlijke ontwikkeling is dit misschien wel beter.”

Hoge pieken en diepe dalen
TOP heeft dit zaalseizoen wisselend gepresteerd. Tegen ploegen als Fortuna en KZ konden de Sassemers af en toe redelijk bij blijven, maar bij sommige wedstrijden viel aan een ruime nederlaag niet te ontkomen. “Ik denk dat wij best wel wedstrijden met diepe dalen hebben gehad. Uit tegen Dalto werden we er wel echt afgeschoten, maar thuis tegen PKC stonden we achter en toen zijn we goed teruggekomen. Ook thuis tegen KZ stond het gewoon 24-24 en dan maken zij helaas nog twee mooie goals en dan verlies je. We kunnen best wel knokken als team, maar af en toe is dat wel lastig als de tegenstander echt goed speelt en goed op jou is ingesteld.”

Toekomst
Als de ploeg niet degradeert heeft Molloy al een rooskleurig beeld van de toekomst. Uit zijn team mogen veel spelers nog een jaar in de A-junioren spelen en naar zijn zeggen gaan er bij andere ploegen veel meer mensen door. “Hier valt echt wel iets mee te doen. Dan kan je gaan voor de derde of tweede plek, want de eerste plek blijft natuurlijk altijd wel lastig. We kunnen best omhoog kijken volgend jaar. Als we eruit gaan, dan is het volle bak kijken naar het kampioenschap, want dan moet je weer terug naar de Hoofdklasse. We zijn vorig jaar natuurlijk Nederlands Kampioen geworden, dus eigenlijk is het schandalig als je dat jaar erop er meteen uit gaat. We zitten dus in een moeilijke situatie, maar misschien dat we dan volgend jaar mee kunnen doen voor de play-offplekken.”

Voordat het zover is moet eerst dit jaar worden afgerond met hopelijk een paar mooie wedstrijden. “Ik kijk uit naar de wedstrijd thuis tegen Achilles. Dat is een potje dat we moeten winnen, wil je er in blijven. Ook naar PKC kijk ik wel uit, want dat is toch altijd die kraker: TOP-PKC.” Komende wedstrijd tegen Fortuna is belangrijk voor de ploeg in de strijd tegen de degradatie. “We gaan er gewoon weer vol tegen aan. De vorige keer deden we dat ook en toen bleven we prima in de race. Toen wist Fortuna de pot over de streep te trekken en zie je hun klasse. Wij moeten hier ons nog iets verder in ontwikkelen en dan komen er zeker nog wat leuke potjes bij denk ik. Hopelijk kunnen we tegen hen een mooie wedstrijd verzorgen en het zou wel lekker zijn als we die winnen. Dat zou wel echt een goed gevoel zijn.”

Datum: 15 februari 2020 uur