'Mooi als één van jullie later Oranje-shirt aan mag'

'Mooi als één van jullie later Oranje-shirt aan mag'

Korfbal Challenge

Het was even flink zweten voor Erwin Zwart en Laurens Leeuwenhoek in de laatste minuten van de Challenge Fun Clinic. De enthousiaste C- en D-jeugd maakte het de twee internationals van Oranje behoorlijk lastig in het afsluitende ‘twee tegen iedereen’-partijtje.

Het was het einde van een mooie clinic vol plezier, onder leiding van bondscoach Wim Scholtmeijer. Naast Zwart en Leeuwenhoek waren ook Celeste Split, Nadhie den Dunnen en Barbara Brouwer van de partij om de kinderen een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling.

In diverse schiet- en partijvormen deelden Scholtmeijer en co diverse tips uit. “Overspelen is leuk, maar ik wil doelpunten zien”, doceerde de bondscoach al na een paar minuten. “Daar draait het om in korfbal. Dus altijd klaar staan om te schieten als je vrij staat jongens en meiden!” Het doelpuntenaantal ging daarna in rap tempo omhoog.

Het bracht Scholtmeijer bij het volgende punt. “Maar als je dan wilt schieten, dan wil ik ook een goed schot zien. Dus niet heel raar gaan doen en ineens van tussen je knieën weg gooien, zoals je ouders dat deden of misschien zelfs nog wel doen.” Het gelach op de met ouders gevulde tribunes was al net zo luid als die van de kinderen.

Stapje voor stapje brachten trainer en spelers de kinderen naar het ultieme testmoment van de training: een partijtje tegen de internationals. De D-pupillen namen het om beurten op tegen de dames van Oranje, de C-aspiranten mochten in tweetallen – soms met hulp van Scholtmeijer –  proberen Zwart en Leeuwenhoek in de luren te leggen. En uiteindelijk eindigde het dus in de grote partijvorm van de mannen tegen iedereen, die de nodige zweetdruppels vergde van het duo.

Daarna sloot Scholtmeijer de sessie af. “Wij hebben genoten en we hopen jullie ook. En ik zou het geweldig vinden als later één van jullie in plaats van dat kleine shirt wat je nu draagt het grote shirt van Oranje mag aantrekken. Wie weet heeft dit uurtje dan geholpen.” 

Datum: 28 december 2016 uur
Door: Redactie Korfbal.nl