Nationale selecties werken toe naar titelstrijd

Talent TeamNL Korfbal TeamNL Korfbal

Maandag zijn TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal (U21) op Papendal gestart met de voorbereiding op het eindtoernooi, dat ze later dit jaar spelen. TeamNL Korfbal wacht in augustus het WK in Durban (Zuid-Afrika), Talent TeamNL Korfbal speelt in oktober het EK in Prostějov (Tsjechië).

Onlangs werd bekend dat Marjolijn Schenk en Alwin Out aan de selectie van TeamNL Korfbal zijn toegevoegd en ook Talent TeamNL Korfbal telt enkele nieuwe namen in de voorselectie: Daniëlle Boadi, Koen Collee en Julian Middelkoop. Een overzicht van de nationale selecties vind je hier.

TeamNL Korfbal in 2019
TeamNL Korfbal traint de komende periode elke maandag en dinsdag op Papendal, op woensdag werken de selectieleden een krachttraining af. De overige trainingen - en wedstrijden – voltooien de selectieleden bij hun clubs. Begin juni reist TeamNL Korfbal af naar China voor een voorbereidingstoernooi en in juli wacht de selectie van Scholtmeijer een vierdaagse trainingsstage in Barcelona. Na het WK (augustus) speelt 'Oranje' traditiegetrouw de Korfbal Challenge, eind december in Rotterdam.

TeamNL Korfbal volg je via Instagram: teamnlkorfbal.

Talent TeamNL Korfbal, U19 en U17
Het jaar van Talent TeamNL Korfbal is deels vergelijkbaar met dat van TeamNL Korfbal. De selectie van bondscoach Kees Vlietstra traint vanaf nu elke maandag op Papendal en gaat in juli voor een stage naar China. In de weken voor het EK (oktober) is U21 maandag en dinsdag op Papendal. Na het EK sluit ook Talent TeamNL Korfbal het jaar af met de Korfbal Challenge.

Nederland U19 won half april in Leeuwarden het eerste officiële WK U19. In een spannende finale werd Belgie met 19-18 verslagen. U19 traint op regelmatige basis in Zeist en heeft in juli een trainingsstage in Duitsland. U17 speelt eind juni de Korfball World Cup in Eindhoven. De selectie van bondscoach Barry Schep traint voor die tijd nog enkele malen in Zeist en speelt nog oefenwedstrijden door het land.

Ook Talent TeamNL Korfbal, U19 en U17 volg je via Instagram: jongoranjekorfbal.

Datum: 29 april 2019 - 17:00 uur
Door: Redactie korfbal.nl