Nederland U17 prolongeert officieuze wereldtitel

Oranje U17

De U17 Korfball World Cup is opnieuw een prooi voor Nederland U17. In de finale in Eindhoven rekende de formatie van bondscoach Barry Schep met 23-13 af met België U17. Bij rust was het al 12-7 voor het gastland.

Het was Noa Brusse die Nederland U17 op het goede spoor zette met twee rake afstandsschoten (2-0). In de volgepakte sporthal De Vijfkamp kon België U17 bijblijven tot 4-3, waarna het in de rebound heersende Oranje uitliep naar 10-3 en de wedstrijd eigenlijk beslist was. Toen beide ploegen de kleedkamer opzochten was het 12-7 en hadden alle acht Nederlandse basisspelers al één of meerdere goals gescoord.

In de tweede helft bouwde Nederland de voorsprong gestaag uit en op de stand 20-10 deden beide coaches enkele publiekswissels. In de slotseconde bepaalde invalster Sanne Pijpers de eindstand op 23-13. Topscorers aan de kant van Nederland waren Noa Brusse, Sanne Maaike Nieuwenhuizen en Krijn van het Kaar (drie strafworpen) met allen vier doelpunten.

'Mooie ervaring rijker'
“De titel is binnen en we hebben een geweldige prestatie geleverd”, zo blikt Schep vlak na de wedstrijd terug. “Eerst verslaan we Chinees Taipei, dat een hoog niveau haalde en in de finale waren we heer en meester. Naar deze topwedstrijden hebben we met de hele selectie en staf toegewerkt en we zijn erin geslaagd om dominant te spelen en goed korfbal te laten zien. Ik ben trots op de manier hoe we dit met z’n allen gedaan hebben en voor de spelers geldt dat ze een mooie ervaring rijker zijn op de weg naar hun verdere korfbalcarrière.”

Chinees Taipei
Eerder op de dag had Nederland U17 de halve finale met 20-12 gewonnen van Chinees Taipei U17. De Aziaten werden vervolgens derde, door in de kleine finale Portugal U17 met 16-10 te verslaan. Meer uitslagen en klasseringen vind je op de website van de U17 Korfball World Cup. U17 volg je via Instagram.

Datum: 30 juni 2019 - 17:50 uur