Nederlands team U19 in actie in Almelo

Oranje U19

Het nieuwe Nederlands team U19 strijkt op maandag 16 januari neer in Almelo voor een serie jeugdclinics en een oefenduel met een regionale selectie.

Oranje U19 speelt om 19.00 uur een duel van 2 x 30 minuten tegen regioselectie 'Het Oosten', bestaande uit seniorenspelers van diverse clubs uit de regio. De wedstrijd is de eerste stap van U19 richting het KWC U19 in Leeuwarden (13 tot en met 16 april).

"Alles wat we met U19 doen staat in het teken van dat toernooi", aldus bondscoach Leon Simons. "Als coach gebruik ik de wedstrijden om te kijken naar combinaties en oefenen we het spel wat we willen spelen. Ik hoop dat het niveau van de wedstrijd gelijkwaardig is en de sporthal lekker vol zit. Dat betekent voor mijn selectie een goede omgeving om te leren presteren."

Naast de wedstrijd staan er eerder op de dag ook clinics op het programma. Vanaf 16.30 uur krijgt de B-jeugd van omliggende verenigingen een gevarieerde clinic voorgeschoteld door Simons en zijn selectie. Vervolgens (vanaf 17.30 uur) worden ook de RTC's U13 en U15 van district Oost onder handen genomen door de bondscoach. De clinics worden georganiseerd in samenwerking met Sportbedrijf Almelo, dat zich actief inzet voor de promotie en ontwikkeling van korfbal in de regio.

Selectie team Het Oosten

Heren: Thijs Staarman (TOP), Roy Hofstede (AKC), Chris Elshof (Rigtersbleek), Wilco Hennink (Juventa), Jeffrey van Doeselaar (DOS-WK), Dick Schipper ( Amicitia), Rémy Essers (NKC '51).
Dames: Lianne Hutten (Juventa), Kim Groothuis (Amicitia), Kim Bentsink (AKC), Soraya Dekker (Rigtersbleek), Amy Ellenbroek (NKC '51), Myrthe Erps ( KVZ), Kim Jansen (AKC), Marloes Nijkamp (Amicitia).

De selectie van U19 zoals die door Simons is gevormd na de Korfbal Challenge is HIER te vinden.

Adres: Sporthal IISPA Almelo, Stadionlaan 60, 7606 JZ, Almelo (naast het voetbalstadion van Heracles Almelo).

Datum: 10 januari 2017 - 13:00 uur