Nederlands team voor trainingsweek in Portugal

Nederlands team voor trainingsweek in Portugal

TeamNL Korfbal

Het Nederlands team is maandagochtend voor een trainingskamp van een week vertrokken naar Portugal, waar de ploeg de laatste puntjes op de i wil zetten voor deelname aan de World Games in Polen.

Oranje vloog vanaf Schiphol naar het vliegveld van Lissabon, waarvandaan de ploeg nog een klein stukje verder moest reizen naar Cascais, een inmiddels vertrouwde omgeving voor de nationale selectie. Daar traint Nederland vanaf dinsdag dagelijks één keer, van 11.00 uur tot 13.00 uur.

“Een ideaal tijdstip”, aldus bondscoach Wim Scholtmeijer. “Het betekent namelijk dat we ’s ochtend niet vroeg op hoeven te staan. Daar op zich is niks mis mee, maar de ervaring leert dat veel spelers en speelsters het prettig vinden om iets langer te blijven liggen.”

Vroeg, vroeger, vroegst
“Vroeger was het credo eigenlijk altijd vroeg opstaan en dan de hele dag gebruiken om vanalles te doen, maar goed slapen is óók belangrijk bij het leveren van prestaties. Als je elke dag voluit traint, kun je zomaar tien uur slaap nodig hebben. Dus geven we de selectie de ruimte om die rust te pakken. Dat doen we bij eindtoernooi ook altijd, eigenlijk. Is het ontbijt in het hotel tot half tien beschikbaar, dan schuiven de meesten om kwart over negen aan.”

Overigens gaat dat in Portugal niet lukken, want Oranje verblijft niet in een hotel. “We zitten met de hele groep in een groot huis. Dat is ook prachtig. We moeten zelf koken en onze andere zaken regelen. Dat is goed voor de verbinding, ook doordat niet iedereen lange tijd op zijn of haar eigen kamer zit.”

Kosten
Rond de dubbele interland tegen België verbleven de internationals in een aantal huisjes op een vakantiepark. “Een week verblijven op Papendal, is duurder dan een week met de hele groep naar Portugal. Inclusief de vliegtickets. Dus dit is echt een prima voorbereiding.”

De afgelopen jaren oefende Oranje ook vaak nog tegen Portugal, maar dit keer staat er geen vriendschappelijke ontmoeting gepland. “Portugal speelt de World Games niet, dus is er momenteel geen programma voor de internationals. Al zullen er tijdens de trainingen wel een aantal Portugezen aansluiten en het zou me niet verbazen als op een gegeven moment vrijwel de volledige groep er is en we toch nog een aardig oefenduel kunnen spelen.”

De Nederlandse selectie keert maandag terug in Nederland, en reist vervolgens op 19 juli af naar Wroclaw, waar een dag later de opening van de World Games is.

Datum: 3 juli 2017 - 20:25 uur
Door: Redactie Korfbal.nl