Nick Pikaar: 'Het schotje loopt wel lekker'

TeamNL Korfbal

Het Nederlands team vertrekt maandag voor een trainingskamp naar Portugal, als laatste voorbereiding voor de World Games in Polen, die op 20 juli worden geopend. Nick Pikaar stapt voor beide tripjes vol vertrouwen in het vliegtuig. “Het schotje loopt wel lekker.”

In de dubbele interland tegen België liet Pikaar zich twee keer van zijn beste kant zien. In Eindhoven scoorde de 24-jarige Leiderdorper tien keer en was hij bij tijden onnavolgbaar, ook in reboundkracht. “Ik sta er goed op, kan ik van mezelf wel zeggen”, lacht Pikaar. “Conditioneel klopt het, het "schotje" loopt wel lekker en ik heb ook echt zin in de World Games. Het gaat de eerste keer worden dat ik die meemaak, dus dat is sowieso bijzonder.”

Van ploeggenoten die het toernooi voor sporten die niet op het programma van de Olympische Spelen staan al meemaakten, hoorde hij ook al goede verhalen. “Het gaat toch anders zijn dan een EK of WK, met al die andere sporten er ook omheen. Ik vind het gaaf dat we echt als Nederland, niet alleen als Nederlands korfbalteam, die kant op gaan. Al zal het ook pittig worden, met vijf wedstrijden in vijf dagen.”

Wat dat betreft was het weekje rust tussen de kruisfinales in de Ereklasse en de interlands tegen België – TOP/Quoratio sneuvelde tegen latere kampioen Blauw-Wit – helemaal niet zo vervelend. “Qua fitheid gaat die ene week niet het verschil maken denk ik, maar in je hoofd is het ergens wel lekker. Al stonden we er sowieso best ontspannen in. Natuurlijk was het jammer dat we de finale niet haalden, maar laat ik het zo zeggen: als je wint in Ziggo Dome, dan hoef je op het veld niet per se ook de beste te zijn.”

Afgaande op de wedstrijden tegen België kon Pikaar wel eens een plaatsje in de basisopstelling van Wim Scholtmeijer hebben veroverd, als opvolger van de afgezwaaide Tim Bakker. Al kon de bondscoach ook nog niet volop beschikken over de pas net weer fitte Erwin Zwart. Pikaar rekent zich dan ook niet rijk. “We hebben echt zeven goede heren, die allemaal een kans maken om te spelen. Op basis van de duels met België zou het kunnen, ik heb me ook goed laten zien, maar dat zal ik ook moeten blijven doen de komende weken.”

Lees ook: Marjolijn Kroon: Nog één keer gas geven lukt wel

Datum: 2 juli 2017 - 12:00 uur