Niebeek: ‘Verschil van vier hield ons in leven’

Niebeek: ‘Verschil van vier hield ons in leven’

Korfbal League

Voor de vierde keer ontmoetten PKC/SWKGroep en TOP/Quoratio elkaar in de finale, en voor de derde keer waren het de Sassenheimers die er met de titel vandoor gingen. Na een ongekende inhaalrace kon Jan Niebeek voor de tweede keer een titel op zijn conto bijschrijven. Korfbal.nl sprak met de coach van de Sassenheimers.

Een bizarre wedstrijd? Daar is Niebeek het wel mee eens. Desondanks was de Amsterdammer erg positief in de rust. “Omdat het verschil maar vier was”, doelt hij op de 17-13 ruststand. “Dat hield ons in leven. PKC was namelijk veel beter in de eerste helft, maar dat drukten ze niet uit in de score. Zij schoten een heel hoog rendement, dan mag je tevreden zijn als het verschil maar vier is.”

In de tweede helft zette TOP vervolgens een flinke inhaalrace in. “Voor rust waren de mannen van PKC de baas over onze mannen, na rust waren onze vrouwen de baas over de vrouwen van PKC”, concludeert Niebeek, die daarbij ook nog twee andere essentiële details aanstipt: “De manier waarop Richard Kunst werd verdedigd in de tweede helft was gigantisch knap, dat heeft Mick Snel heel goed gedaan. Daarnaast was het ook wel in ons voordeel dat Suzanne Struik niet topfit was, Celeste (Split, red.) scoorde meteen twee keer toen Struik naar de kant werd gehaald.”

Daardoor kroont TOP zich in het Amsterdam van Niebeek tot zaalkampioen van het seizoen 2015-2016. “Dat wordt wel een mooi feestje”, sluit hij met een knipoog af.

Datum: 16 april 2016 - 23:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl