Niebeek: 'Wij zullen onze handen er vol aan hebben'

Ereklasse NK Veldkorfbal

Vorige week zaterdag wist TOP/SolarCompleet de play-offs te behalen. Door een te klein verschil viel DVO/Accountor net buiten een verlenging van het seizoen. Jan Niebeek blikt vooruit op de wedstrijd, die zijn ploeg tegen LDODK/Rinsma Modeplein zal spelen op zaterdag 15 juni.

De wedstrijd voor TOP begon goed. De ploeg kwam op een 0-3 voorsprong, totdat DVO het voortouw nam. “We kregen een moeilijke fase door de tactische keuzes die DVO maakte. We waren zelf niet geduldig genoeg om hierop te anticiperen”, vertelt Niebeek. Het was niet alleen maar achter de feiten aan lopen voor de ploeg. “Gelukkig konden wij ook een hele tijd het spel wel op de rit krijgen in een later stadium van de wedstrijd”.

Uiteindelijk kwam de ploeg uit Sassenheim sterk terug en wist het verschil met de groen-witten te beperken tot vier doelpunten. “We hadden een sterke eindfase, waardoor wij ons makkelijk verzekerde van de play-offs.” Want hoewel de ploeg verloren had en het verschil met DVO minimaal was, was het groot genoeg om door te gaan. “Het hoofddoel was om ons te plaatsen voor de play-offs, en dat hebben wij gedaan.” Spannend was de wedstrijd zeker: “Voor de neutrale kijker was het een leuke wedstrijd om te zien, van goed niveau.”

China
TeamNL Korfbal reist dinsdag terug vanuit China, waar het de ZZU Cup speelde en de eindzege pakte. Onder TeamNL Korfbal vallen ook spelers uit de ploeg uit Sassenheim. Het blijft de vraag of zij fit genoeg terugkomen van hun reis. “We weten dat zij met een jetlag terugkomen, de kans zit er dan ook in dat niet iedereen topfit is voor de play-offs. Per uur tijdsverschil geldt de regel dat je een dag hebt om te acclimatiseren. Je kan dus uitrekenen dat die dagen te kort zijn om absoluut fit te zijn.”

Niebeek heeft nog geprobeerd om de wedstrijd te verplaatsen naar zondag. “Dan heb je een dag extra rust voor de internationals.” Echter werd dit verzoek niet gehonoreerd en zal de wedstrijd gewoon op zaterdag worden gespeeld. “Je hebt nu eenmaal te maken met het tijdsverschil, het is niet anders.”

Play-offs
In de play-offs speelt TOP tegen LDODK, de nummer één uit Ereklasse A. “Het wordt een moeilijke wedstrijd. LDODK heeft een goede veldperiode gespeeld, bijna ongeslagen. Daarbij hebben wij tijdens de tweede helft van het veld niet optimaal gepresteerd.”

“Wij richten ons op dit moment alleen op LDODK. Daar zullen wij onze handen vol aan hebben. Ik hoop op een leuke wedstrijd, waar veel publiek op af zal komen. We gaan ervoor. Ik weet dat mijn spelers heel graag de wedstrijd willen winnen, dus ik kijk er naar uit”.

Dit Pinksterweekend stonden er voor de ploegen in de Ereklasse geen wedstrijden op het programma, dus zij zullen zich gaan focussen de play-offs. Over een week is het moment van de play-offs en zullen wij zien welke ploeg door zal gaan naar de finale om tegen DOS’46 of PKC/SWKGroep te spelen.

Datum: 11 juni 2019 - 17:00 uur