NK 1 tegen 1: ‘Misschien wel meest spectaculaire editie ooit’

NK 1 tegen 1: ‘Misschien wel meest spectaculaire editie ooit’

Eerste Pinksterdag is al ruim twintig jaar de dag van het Nederlands Kampioenschap 1 tegen 1 korfbal. Jaarlijks komen er zo’n tweeduizend bezoekers af op het evenement bij ONDO in ’s-Gravenzande. Dat zal dit jaar niet anders zijn. “We hebben het sterkste deelnemersveld van de laatste jaren”, zegt organisator Barry Schep trots.

Nik van der Steen, Marijn van den Goorbergh, Momo Stavenuiter, Gertjan Meerkerk; het zijn zomaar een aantal kanshebbers op de prestigieuze titel. Aangevuld met veel jeugdinternationals en topspelers uit de Hoofdklasse is het lastig te voorspellen wie de opvolger wordt van KZ/Thermo4U-speler Alwin Out.

“Ieder jaar wordt het nóg groter en beter. Dat zal dit jaar niet anders zijn”, voorspelt Schep. “Het concept blijft uniek. Spektakel op het veld, entertainment langs de lijn met een dj en speakers en dit jaar is de opkomst de meest spectaculaire ooit in de korfbalgeschiedenis. Wat het is? Zorg maar gewoon dat je er voor 14.00 uur bent”, lacht Schep.

Laagdrempelig
Als de senioren worden voorgesteld, zit de poulefase voor de junioren en B-aspiranten er al op. Het NK voor de B’s begint om 10.00 uur, de A’s starten twee uur later. Ook dit jaar is de entree weer gratis. “We willen het bewust laagdrempelig houden. De eerste rij publiek ligt in het gras, erachter genieten de anderen rijen dik van de acties in de cirkel, terwijl ze de ene na de andere bekende tegenkomen”, vertelt mede-organisator Frank Stout.

Al ruim twintig jaar is het NK 1-1 uitsluitend bedoeld voor de mannen. Stout ziet daar niet snel verandering in komen. “Alleen als de vrouwen van TeamNL Korfbal mee doen. Zij zitten nu helaas in China. Zoveel andere goede, aanvallende vrouwen zie je helaas niet. Veel van hen missen ook de uitdaging jammer genoeg. Maar het is langzaam aan het veranderen in de jeugd. Dus wie weet wat de toekomst brengt.”

Indeling en programma
De poule-indeling vind je op de website www.nk1tegen1.nl. Op de Facebook-pagina van het evenement kan je bovendien voorspellen wie er wint. Daarmee maak je kans op kaarten voor het NK Veldkorfbal.

Het Schouten Accountants/NK 1-1 korfbal begint zondag om 10.00 uur bij ONDO in ’s-Gravenzande. De entree is gratis. De prijsuitreiking zal rond 17.00 uur zijn.

Datum: 7 juni 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl