Nog één maand tot het WK; Simons rondt Zuid-Afrika-reeks af

Nog één maand tot het WK; Simons rondt Zuid-Afrika-reeks af

IKF World Korfball Championship TeamNL Korfbal

Over precies één maand start in Durban het IKF World Korfball Championship 2019. Aan dit toernooi doen voor het eerst in de geschiedenis twintig landen mee. TeamNL Korfbal, dat voor z'n tiende WK-titel gaat, neemt het in de poulefase op tegen Nieuw-Zeeland (1 augustus), Catalonië (2 augustus) en Tsjechië (3 augustus).

De kleine finale en finale staan gepland op zondag 10 augustus. Arbiter Peter van der Terp is afgevaardigd om enkele WK-duels in goede banen te leiden en Gert Dijkstra, Theo van der Linde en Jan Sjardijn zijn als jurylid van de partij in Zuid-Afrika.

Simons: vijf bezoeken aan Zuid-Afrika
In de afgelopen maanden is korfbalconsulent Leon Simons enkele malen in Zuid-Afrika geweest om daar de nationale selectie van het gastand te trainen en clinics te verzorgen voor zowel volwassenen als kinderen. Maandag keerde hij terug van zijn vijfde bezoek, dat erop gericht was om de Zuid-Afrikanen - nummer vijftien van de wereld -  te ondersteunen in de voorbereiding op het WK.

Recordinternational Simons kreeg tijdens deze laatste trip assistentie van Mathijs den Ouden, Karin van den Brink (Dalto/Klaverblad Verzekeringen), Suzanne de Jong (TOP (A) en Jesper van Haastrecht (Nic.). "Het was een goede trip", aldus Simons. "We hebben veel en hard getraind en het is geweldig om de drive te zien van de Zuid-Afrikaanse spelers en coaches, die zich biljven ontwikkelen."

Meer informatie over het WK vind je hier. TeamNL Korfbal, dat van 4 tot en met 8 juli een trainingsstage in Barcelona heeft, volg je op Instagram.

Datum: 1 juli 2019 uur
Door: Redactie korfbal.nl