Nolthuis: ‘Zijn er in de breedte op achteruit gegaan, maar team is hechter dan ooit’

Ereklasse

AW.DTV en KCC/SO natural spelen dit weekend de degradatiekraker in de Ereklasse A. Beide teams staan nog op nul punten, dus punten zijn in zowel Amsterdam als Capelle aan den IJssel gewenst. Korfbal. evalueert met Bret Nolthuis het veldseizoen voor AW.DTV.

“Hoe het komt dat we nog puntloos zijn? Mede doordat we een nieuw team hebben en wij met z’n allen nog niet op het niveau zitten waar we willen zitten”, aldus Nolthuis. “Daarmee bedoel ik dat wij nog geen één wedstrijd allemaal een voldoende hebben gescoord. Overigens heb ik er het volle vertrouwen in dat dit nog gaat komen, maar dat vergt wat energie wat wij in elkaar moeten stoppen.”

De wijzigingen bij AW.DTV zijn niet te verwaarlozen. De ploeg nam afscheid van Susila de Klein, Demi van Oosten, Lindsy Krop en Stijn Hoekstra. Daar tegenover stonden slechts een aantal nieuwe spelers. “Je kan wel zeggen dat wij er in de breedte op achteruit zijn gegaan, maar we hebben ook het één en ander aan versterking gekregen”, aldus Nolthuis. “Deniece Derlagen (overgekomen van ZKV, red.) korfbalt op dit moment in het eerste en doet het super goed. Past goed in de groep en is een spontane, leuke meid! Niet alleen een aanwinst voor in het veld maar ook buiten het veld.” Sowieso roemt de 21-jarige speler de teamspirit die momenteel heerst bij AW.DTV. “Het team is hechter dan ooit, en we hebben veel lol buiten het veld. Het gevoel binnen het team is sterk, wij gaan meedraaien in de top van de Hoofdklasse.”

Meedraaien in de top van de Hoofdklasse is nodig, willen de Amsterdammers terugkeren in de Korfbal League. “En dat wil de vereniging, zo snel mogelijk”, beaamt Nolthuis. “Persoonlijk is dat ook een doel. Wanneer we promoveren, wordt het ook weer aantrekkelijk voor mensen van buitenaf om hier te spelen en kan je weer in de breedte groeien. Gelukkig hebben wij een langere periode om voor te bereiden op de zaal. Wij zullen bijvoorbeeld volgende week naar Tsjechië gaan, op trainingsweekend. Hier hebben wij een aantal wedstrijden en trainingen.”

Voor dit alles, moet AW.DTV eerst nog aantreden tegen KCC. Een belangrijk duel voor de Amsterdammers, willen zij zich handhaven in de Ereklasse. “Het zou raar zijn als ik zeg dat deze wedstrijd niet belangrijk is. Elke wedstrijd is belangrijk, alleen dit is er wel een in het bijzonder”, is Nolthuis van mening. “In het verleden waren de wedstrijden tegen KCC niet altijd even makkelijk en zeker spannend tot het einde. Ik hoop dat dit nu weer het geval zal zijn, en dat wij er met de winst vandoor gaan. Het wordt een belangrijk weekendje in Capelle aan den IJssel.”

Het functioneren van Nolthuis, toch iemand die erg doelpuntgericht is, is daar een belangrijke factor in. “Ik heb zeker het gevoel dat mijn functie veranderd is, met alle mutaties. Je wordt een jaartje ouder en vraag het uiterste van jezelf, zowel aanvallend als verdedigend. Ik ben zelf nog een beetje zoekende dit seizoen en dat frustreert mij maar het gaat met de week beter. Ook omdat ik het vertrouwen krijg van de mensen om mij heen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en ik weet zeker dat dat lukt onder onze coach Edwin Bouman”, besluit hij.

Datum: 6 oktober 2017 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.