Nominaties KL verkiezingen: hoe werkt dat?

Korfbal League Korfbal Leagueverkiezingen

De nominaties voor de Korfbal Leagueverkiezingen van 2017 zijn bekend. Maar hoe gaat zoiets nou eigenlijk in zijn werk? Wie bepaalt welke speelster, speler, coach of scheidsrechter in aanmerking komt voor de prijzen?

De drie nominaties in de zes categoriën worden bepaald op basis van voordrachten door de coaches van de tien clubs in de Korfbal League en de afdeling Topkorfbal van het KNKV. Die groep bestaat uit bondscoach Wim Scholtmeijer, directeur Kees Rodenburg, Jong Oranje-bondscoach Kees Vlietstra en mastercoach Jan Sjouke van den Bos. Die stemmen worden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk blijven er per categorie drie namen over.

Vervolgens krijgen van elke Korfbal League-club 25 personen de gelegenheid hun digitaal hun stem uit te brengen op één van de drie personen. Zij kunnen vanaf zondag 30 april stemmen. Daarna is het heel eenvoudig en wint diegene met de meeste turfjes achter zijn of haar naam.

Wie worden de opvolgers van Richard Kunst, Ilona van den Berg, Fleur Hoek, Daan Preuninger, Barry Schep en Marcel Luttik/Joeri Kok? Op zaterdagavond 6 mei weten we het.

En als je zelf nog invloed wilt hebben tijdens de Korfbalverkiezingen, laat dan je stem gelden tijdens de verkiezing van Goal van het Jaar!

Datum: 30 april 2017 - 18:00 uur