NOS zendt finale Korfbal League 2018 live uit!

Korfbal Leaguefinale

Het KNKV en de NOS zijn verheugd te kunnen melden dat op zaterdag 7 april 2018 de finale van de Korfbal League live te volgen is bij de NOS. Om 16.00 uur zal de wedstrijd starten om het zaalkorfbalkampioenschap van Nederland in het Amsterdamse Ziggo Dome.

De NOS en het KNKV werken al jarenlang samen om korfbal, ‘s werelds enige mixed teamsport, voor het grote publiek zichtbaar te maken. Het is een lang gekoesterde wens van beide partijen om het grootste zaalsportevenement van Nederland rechtstreeks uit te zenden. In aanloop naar het hoogtepunt van het korfbalseizoen doet de NOS uitgebreid verslag van de zaalkorfbalcompetitie.

De voorzitter van het KNKV, Rob Meijer, is zeer content met de uitkomst: “Het is enorm belangrijk om alle sportliefhebbers in Nederland te kunnen laten genieten van korfbal in haar beste vorm. Wij zijn de NOS dan ook zeer dankbaar voor deze mogelijkheid. Wij zullen onze uiterste best doen om het een onvergetelijk evenement te maken en rekenen op een uitverkocht Ziggo Dome!”

“We hebben het al lang over een live-uitzending van de finale op zaterdagmiddag en het is goed dat het nu gaat lukken, want de korfbalfinale hoort bij het topsportpakket van de NOS”, zegt hoofdredacteur Maarten Nooter. “Het is mooie topsport en de ambiance is echt bijzonder met al die fans op de tribune. Maar uiteraard doen we niet alleen de finale. De NOS is er gedurende het seizoen vaker via radio, televisie en internet bij het korfbal, want we willen graag meerdere verhalen vertellen.”

Het KNKV zal vanwege deze live uitzendingen op 7 april geen competitiewedstrijden vaststellen. Hierover zal in de komende week nadere berichtgeving volgen.

Datum: 10 november 2017 - 13:45 uur