Ockeloen-van den Berg terug bij AW.DTV: 'Ik wilde nooit echt stoppen'

Hoofdklasse

Na een paar jaar van afwezigheid, keert Ilona Ockeloen – van den Berg terug in de selectie van AW.DTV. In het veld zal ze de mentorrol gaan oppakken om zo de jonge selectie bij te staan. “Ik wil er voor zorgen dat AW.DTV op een hoger niveau komt. Dat de ploeg kan meespelen in het bovenste gedeelte van de Hoofdklasse.”

Een paar maanden geleden werd Ockeloen – van den Berg benaderd door Jim Snel om het korfballen weer op te pakken. “Ik vond dit eigenlijk wel heel leuk. Ik wilde nooit echt stoppen, maar door mijn fanatisme vond ik het lastig om lager te gaan spelen.” Nadat de aanmelding rond was, vond de speelster het heel belangrijk dat de selectie het eerst wist. “In de tussentijd heb ik het aan niemand verteld. Het duurde nog wel een tijdje, want de selectie bleef uitstellen met trainen.”

De reacties op de terugkeer van de voormalig Korfbalster van het Jaar waren erg goed. “De selectieleden zijn erg positief. Ze vinden het super leuk dat ik weer ga korfballen. Ik vind het ook wel belangrijk dat mensen dat als positief ervaren.”

Rol
“Het is de bedoeling dat ik ga spelen, maar met een andere rol dan voorheen. Toen was ik spits en toen werd er veel van mij verwacht met betrekking tot de goals. Nu is het idee dat ik gewoon ga meespelen en dat andere spelers beter worden. Dat ik ook meer de mentorrol oppak.” Het tweede team vindt Ockeloen – van den Berg erg jong, maar ze ziet hier zeker potentie in.

Hoe ze haar mentorrol wil gaan invullen, verschilt per persoon. “Ik wil vooral individueel tips geven en vaak met de spelers praten na de wedstrijd. Kijken naar hoe zij deze hebben ervaren en dan tips meegeven.”

Verwachting
De korfbalster weet dat ze haar oude niveau niet meer zal evenaren. “Ik ben alweer een stukje ouder en ik heb een kind gekregen in de tussentijd. Ik denk niet dat ik hetzelfde niveau kan halen, maar dat hoeft ook niet. Dat is ook helemaal niet de intentie van AW.DTV. De energie en kracht die ik voorheen nodig had, heb ik nu niet meer nodig. Ik denk wel dat ik fit genoeg kan zijn om goed mee te kunnen spelen.”

“We hebben een hele goede selectie en we kunnen wel meedraaien in de middenmoot van de Hoofdklasse. Wie weet kunnen zij hoger komen, maar daarin zijn we echt afhankelijk van hoe iedereen zich ontwikkelt.”

Datum: 29 juni 2020 uur