Onderzoek naar talentontwikkelingsbeleid KNKV

De Korfbal League is de sterkste korfbalcompetitie ter wereld, met de beste speelsters en spelers. Toch is het goed om af en toe te kijken of er mogelijkheden te zijn voor verbetering, zoals op het vlak van talentontwikkeling naar en op het hoogste niveau.

Vier jaar geleden heeft Merel van Gurp een retroperspectief onderzoek uitgevoerd naar factoren die invloed hebben op de opleidingsroute naar het spelen in de Korfbal League. Als vervolg hierop is Anouk Stoffels, in samenwerking met KNKV-directeur Kees Rodenburg, in maart begonnen met een nieuw onderzoek.

In dit vervolgonderzoek wordt de huidige competitie en het talentontwikkelingsbeleid van de KNKV geanalyseerd aan de hand van een online enquête. Deze enquête wordt ingevuld door de spelers en speelsters van de clubs in de Korfbal League en geeft inzicht in de mogelijke routes naar de top die de korfballers afgelegd hebben.

Op basis van dit onderzoek wordt een advies gegeven over de huidige competitie-indeling en het talentontwikkelingsbeleid om het niveau van de talenten en de korfbalcompetitie zo optimaal mogelijk te krijgen.

Datum: 26 mei 2017 - 13:00 uur