Operatie blokkeert debuut Van den Goorbergh bij Tulips

Korfbal Challenge

Marijn van den Goorbergh speelde zich tot veler verrassing in de definitieve EK-selectie van het Nederlands team. De aanvoerder van DVO/Accountor werd zo voor het eerst in zijn carrière Europees kampioen, in eigen land ook nog eens. Maar tijdens de Korfbal Challenge maakt hij geen deel uit van de Tulips van bondscoach Wim Scholtmeijer.

Zijn afwezigheid in die selectie - Oranje minus de spelers en speelsters van PKC/SWKGroep en TOP/Quoratio, aangevuld met spelers van andere clubs - is een bewuste keuze, al was het ook een lastige. “Ik loop al heel lang rond met problemen aan mijn neusholtes. Ik ben vrijwel constant verkouden en dat is heel vervelend. Al weet ik inmiddels bijna niet meer beter.”

Van den Goorbergh laat zich daarom opereren. Als gevolg daarvan kan hij twee weken geen wedstrijden spelen. “En vind daar maar eens een gaatje voor in het programma.” Het eerste voorstel voor een operatiedatum viel midden in de voorbereiding van Oranje, de volgende optie was kort voor de start van de Korfbal League. Té kort.

“Toen bleek dat de periode rond de Kerst eigenlijk het enige beschikbare gaatje was. Enorm jammer natuurlijk, want ik heb nog nooit eerder bij de Tulips gezeten en had daar graag gespeeld. Het kon alleen niet anders. Het zal ook balen zijn als het toernooi straks bezig is en ik niet kan meedoen, maar ik wil 7 januari weer fit zijn om met DVO tegen LDODK/Rinsma Fashion te kunnen spelen.”

Datum: 10 december 2016 uur