Oppe (TOP Arnemuiden): ‘Er verandert voor ons niks’

Ereklasse

Koploper TOP Arnemuiden verloor zaterdag met 18-19 van Avanti. Het is voor TOP een zeldzaamheid op het veld. De medekoploper doet het goed, helemaal vergeleken met de zaal. Trainer Kees-Jan Oppe is dan ook blij met de resultaten op het veld, maar baalt van afgelopen zaterdag.

“Van te voren wisten we dat we de vorige ontmoeting met tien doelpunten verschil hadden gewonnen. De spelers en coaches van Avanti zeiden na afloop dan ook: 'we maakten geen kans tegen jullie'. We wilden ze zaterdag op dezelfde manier bestrijden als toen. Maar het liep wat anders. Rick van den Blink verdedigde Jurgen (Janse, red.) goed en stond vaak onder de paal in de eerste helft.”

“Die eerste helft ging gelijk op. Na rust kwamen we er twee voor en dacht ik: 'deze pot gaan we eruit slepen'. Daarna gaven we te weinig druk en kon Avanti er lustig op los scoren via Van den Blink. Gelukkig komen we daarna terug tot 18-18 en kon het echt weer. Maar daarna scoorde Avanti wéér. Een zure nederlaag die op het conto van Van den Blink geschreven mag worden.”

“Na afloop baalden we met z’n allen. Maar er verandert voor ons niks, we hebben nog niks verspeeld. De laatste wedstrijd tegen DSC blijft even belangrijk; daar hebben we nu genoeg aan een gelijkspel. Eerst mochten we met één doelpunt verschil verliezen. Zo dicht zit dat bij elkaar. Daarom heb ik ook tegen de ploeg gezegd: we gaan er gewoon voor. Dit kan gewoon gebeuren, maar dit moet niet nog een keer gebeuren.”

Mooie kans op een prijs
De veldtitel leeft in Zeeland, weet Oppe. “Natuurlijk is de zaaltitel belangrijker. Maar omdat wij niet optimaal gepresteerd hebben in de zaal, is dit voor ons een mooie kans om wel een prijs te winnen. Daarnaast is in de Ereklasse spelen voor ons heel belangrijk als voorbereiding op de zaal.”

“Dit seizoen waren we in de zaal klaar toen we twee keer op rij van Tempo verloren. Toen wisten we dat we niet meer mee gingen doen en dan is het toch lastig om jezelf te herpakken. Uiteindelijk hadden we langer mee moeten doen voor de bovenste plekken. Dat hopen we volgend seizoen weer te kunnen doen.”

Seizoen twee
Oppe blijft volgend seizoen in Zeeland. Hij zal volgend jaar geassisteerd worden door Edwin Coppoolse en Leon van Belzen. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik moet er even voor in de auto zitten, maar het blijft het mooiste om voor een groep te staan. Het is niet zo dat ik moet wennen aan Zeeland. Ik ben hier wel bekend en het is geen cultuurshock ofzo. In een groep zijn er altijd spelers die wat stiller of drukker zijn. Dat zal je altijd houden. Voor mij is het belangrijkste dat het klikt met de groep en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Volgens mij is dat het geval. De ploeg gaat met elkaar om, zet zich in voor de club en ontwikkelt zich.”

“We hebben een aantal goede talenten, zoals  Willemijn Bouwens, die in Oranje onder de 21 jaar zit. Daarnaast doet het tweede het goed: zij staan bovenaan. Daar hopen we de vruchten in de komende jaren van te plukken. Natuurlijk gaat het qua spel bij ons nog veel over de dames. Maar we zijn druk bezig met de heren, dat zij ook hun goals (in de paalzone) meepakken. We worden steeds gevarieerder.”

Geen transfers
De voorganger van Oppe, Arco Goedkoop, vertrok mede doordat hij zijn club niet ambitieus genoeg vond. Er werden bijvoorbeeld geen spelers gehaald bij naburige verenigingen.“Ik ben hier gekomen en zou het gaan doen met de spelers die ik had. Natuurlijk is het zo dat als je alle goede ploegen hier in de buurt samenvoegt tot één selectie, je er meer uit kan halen. Dan zou je misschien zelfs de Korfbal League wel in kunnen.

Maar hier zitten ze gewoon niet aan elkaars spelers. Ze hebben respect voor de andere clubs. Natuurlijk kunnen spelers zich altijd zelf aanmelden. Dat zou ik geen probleem vinden”, zegt Oppe lachend. “Maar ik heb hier getekend en afgesproken dat ik het zou doen met de selectie die ik kreeg. Dan heb ik daar verder niet zoveel over te zeggen. Dat is iets tussen de clubs.”

Datum: 23 mei 2019 - 16:00 uur
Door: Redactie Korfbal.