Opvallend positief DOS’46 A1 klaar voor TOP

Opvallend positief DOS’46 A1 klaar voor TOP

Hoofdklasse A-jeugd

DOS’46 leed in het eerste play-off duel een nederlaag, maar TOP/SolarCompleet zette daar met een uitslag van 31-20 een uitroepteken achter. De ploeg uit Nijeveen zal dus uit een ander vaatje moeten tappen, wil het er nog een derde play-off uitslepen.

De spelers van DOS’46 zijn zelfbewust. Dat bewijst het verhaal van Lynn Bijkerk wel, zij blikt terug op de afgelopen week. “Het was zeker niet zomaar een nederlaag tegen TOP. Ik denk dat we er met het hele team ook van zijn geschrokken. Dit is totaal niet wat we neer wilden zetten en we hebben ons niveau bij lange na niet gehaald. Ik denk dat we vooral onszelf enorm hebben teleurgesteld. Wat je wel merkte aan de groep, is dat iedereen er dinsdag weer volledig bij was met zijn of haar kop en we met zijn allen het idee hadden dat er nog niks aan de hand is. Het staat 1-0, maar zaterdag gaan we knallen.”

De Nijeveners kregen een flinke tik te verwerken, maar het gevoel rond de play-offs is nog opvallend positief. “Natuurlijk was het jammer dat we zaterdag niet neer hebben kunnen zetten wat we wilden. We hebben met elkaar wel de knop om kunnen zetten, zodat we er zaterdag weer met frisse energie staan.” De knop omzetten is een ding, maar het vertrouwen terugwinnen is een tweede. Bijkerk komt met een simpele conclusie. “We zitten niet voor niets bij de vier beste juniorenploegen van Nederland, dat moeten we niet vergeten. Ik denk dat we daar ook vertrouwen uit moeten halen.”

Strijdlustig is het achttienjarige talent wel, maar er zal een flink gat overbrugd moeten worden. “TOP heeft gewoon een supersterk team en ze zijn gevaarlijk met elkaar. Waar wij hen kunnen pakken? Een verrassingselement blijft natuurlijk een verrassing, maar als we als team spelen en het met elkaar gaan vieren heb ik er zeker vertrouwen in.” Toch wil Bijkerk het niet teveel zoeken bij de tegenstander, maar eerder bij haar eigen team. “Afgelopen zaterdag hebben we ons veel te veel af laten leiden van ons eigen spel en lieten we TOP de leiding nemen. We stonden er niet meer als een team.” Er zal dus een ander DOS’46 in het veld staan bij de return. “Een DOS’46 met uitstraling, een DOS’46 dat wil winnen.”

De groep heeft er ook wel de spelers voor, de ploeg kan in fases excelleren. In de reguliere competitie hebben ze dat wel laten zien. “Maar de kracht van ons team ligt in de afwisseling. We zoeken niet alles bij dezelfde mensen, iedereen kan scoren en iedereen kan steunen. We gunnen elkaar de doelpunten en doen het mét elkaar.” Ook met de supporters, Bijkerk gaat uit van een sfeervolle Eendracht. “Zelf doen we er alles aan om er een feestje van te maken”, sluit ze positief af.

Datum: 6 april 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl