Oranje on Tour succesvol van start!

Oranje on Tour succesvol van start!

TeamNL Korfbal

De Tour door Nederland van Oranje is gisteren gestart bij Sportplusvereniging WION in Rotterdam. Oranje reist in aanloop naar het EK 2016 door het hele land naar verschillende verenigingen. Daar geven zij elke dinsdag en woensdag clinics, spelen ze wedstrijden en delen ze handtekeningen uit! Gisteren was Oranje bij WION, waar de Tour succesvol van start ging.

Bij WION werden de internationals ontvangen door de voorzitter, Patrick v.d. Abeelen. Op deze eerste dag stonden clinics aan basisscholen, een onderlinge wedstrijd en een handtekeningensessie op het programma. Met veel enthousiasme gaven de internationals training aan ongeveer 200 schoolkinderen. Het waren leuke clinics voor de kinderen, die met plezier hebben meegedaan. Maar ook ’s middags werden er clinics verzorgd en bezochten de internationals twee scholen.

De kinderen zijn allen uitgenodigd voor een clinic op 24 augustus (14.00 - 15.00) tezamen met de leden van WION, NIO en Trekvogels. Op 14 september vindt er bij WION ook nog een schoolkorfbaltoernooi plaats. Naast de vele clinics en trainingen werd er door Oranje ook een onderlinge oefenwedstrijd gespeeld. En als afsluiter van de dag werd er door het Nederlands team handtekeningen uitgedeeld. Die enthousiast werden ontvangen door de jonge fans!

"Als ik kijk dat we 1,5 jaar geleden zijn begonnen om deze Tour door Nederland te organiseren met onder andere als doel meer zichtbaarheid van Oranje, korfbal te promoten en dan vanmiddag het veld op loop en zoveel enthousiaste kinderen zie, dan is dit een geweldige start. 

Als WION tevreden kan terugkijken en het leeft enorm bij de kinderen, dan is de wedstrijd een toetje. Op naar volgende week: Enschede! ", aldus bondscoach Wim Scholtmeijer. 

Het was een geslaagd begin van de Tour door Nederland. Kon jij er gisteren niet bij zijn? Volgende week is Oranje in Enschede bij Ons Clubje, of kijk hier naar de andere mogelijkheden om Oranje te bezoeken.

Kijk op onze facebookpagina voor een aantal foto's van gisteren!

Volg Oranje in aanloop naar het EK ook op FacebookTwitter enInstagram#thisiskorfball

Wil je meer weten over het EK (22 t/m 30 oktober) in Dordrecht of direct tickets bestellen? Kijk dan op www.thisiskorfball.com

Fotografie: Marco Spelten - Actiefotografie.nl, Rob Dentro en Naiko.nl

Datum: 24 augustus 2016 uur