Oranje U19 wint eerste officiële Open EK

Oranje U19 wint eerste officiële Open EK

Oranje U19 U19OEKC

Het eerste IKF U19 Open European Championship is een prooi geworden voor Oranje U19. In de finale in een volgepakt Kalverdijkje was de ploeg van Leon Simons met 25-18 te sterk voor België U19.

Bij rust was het 15-8 in het voordeel van Nederland. In de slotfase bracht Simons zijn volledige reservebank in het veld. Topscorer was Bo Oppe, die zevenmaal trefzeker was. In de slotfase gunde Simons al zijn reservespelers enkele minuten speeltijd.

Het brons ging naar Engeland, dat in de kleine finale baas was over Portugal (24-12).

Ontwikkeling
Leon Simons: "We zijn in dit traject met z'n allen met twee dingen bezig: talentontwikkeling en goud winnen, dus blijvend de beste zijn. In de eerste duels van dit toernooi hebben we erg sterk gespeeld en in deze finale hebben we iets degelijker moeten spelen. Dit nemen m'n spelers en speelsters weer mee in hun ontwikkeling. Ik geef m'n team groot een compliment voor deze overwinning en op dit moment mogen we vooral erg blij en trots zijn."

Kees Rodenburg, directeur KNKV, sluit zich aan bij de woorden van de coach: “Het was een degelijke overwinning. Oranje U19 was favoriet en dat is altijd moeilijker dan het lijkt.”

WK U19
In 2019, rond Pasen, vindt in Nederland het eerste WK U19 plaats.

Kijk hier voor alle informatie over het afgelopen toernooi.

Datum: 1 april 2018 - 17:33 uur
Door: Redactie Korfbal.