Out valt af; WK-selectie TeamNL Korfbal bekend

Out valt af; WK-selectie TeamNL Korfbal bekend

TeamNL Korfbal

Alwin Out gaat niet mee naar het WK in Zuid-Afrika. Dat heeft de speler van KZ/Thermo4U donderdag te horen gekregen van bondscoach Wim Scholtmeijer. Met het afvallen van Out is ook de definitieve WK-selectie bekend.

Samen met teamgenoot Marjolijn Schenk werd Out half april toegevoegd aan het nationale keurkorps. Scholtmeijer: “Sinds die tijd heeft hij zich goed ontwikkeld en mooie dingen laten zien. Op dit moment zijn de andere acht mannen nog beter - met name in het samenspel – en daarom valt Alwin voor dit toernooi buiten de boot. Na het WK gaan we zeker met elkaar verder."

Half juni werd al bekend dat Jet Hendriks niet tot de WK-selectie zou behoren. Met het afvallen van Out is ook aan de mannenzijde de selectie bekend voor het toernooi, dat van 1 tot en met 10 augustus in Durban (Zuid-Afrika) gespeeld wordt. Aan dit WK doen voor het eerst twintig landen mee en TeamNL Korfbal gaat op voor z’n tiende wereldtitel.

Negen WK-debutanten
De selectie telt negen WK-debutanten: Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek), Esther Cordus (KZ/Thermo4U), Marloes Frieswijk (Blauw-Wit (A)), Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U), Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek), Olav van Wijngaarden (PKC/SWKGroep), Jordi Pasma (KZ/Thermo4U),  Harjan Visscher (DOS'46) en Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek).

Barbara Brouwer (TOP/SolarCompleet), Erwin Zwart (LDODK/Rinsma Modeplein) en Nick Pikaar (TOP/SolarCompleet) spelen hun tweede WK. Voor Marjolijn Kroon (LDODK/Rinsma Modeplein), Celeste Split (TOP/SolarCompleet), Mick Snel (TOP/SolarCompleet) en Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep) is het hun derde WK.

Papendal
Tot het WK-geweld losbarst traint TeamNL Korfbal op Papendal. Vorige week werkte de selectie van Scholtmeijer een trainingsstage af in Barcelona. Onlangs won TeamNL Korfbal de ZZU Cup in China

Scholtmeijer: "Het WK komt nu echt dichtbij. We kijken er enorm naar uit."

TeamNL Korfbal volg je via Instagram.

Datum: 11 juli 2019 - 17:15 uur
Door: Redactie Korfbal.nl