Pang ziet geen reden voor paniek bij AW.DTV

Korfbal League1

Hij had zich een rooskleuriger start van de Korfbal League kunnen bedenken. Steffen Pang ontkent niet dat AW.DTV het lastig heeft en met nul punten bepaald geen goede uitgangspositie heeft. "Maar we moeten niet vergeten dat we al drie topploegen hebben gehad. Er is heus nog geen reden tot paniek", aldus de aanvoerder.

In tegenstelling tot wat de buitenwacht mogelijk verwacht is Steffen Pang tamelijk nuchter. “Natuurlijk is het een feit dat we nul punten hebben en dat is jammer, want we waren al een paar keer dichtbij. We zouden nu heel dramatisch kunnen gaan doen, maar we kunnen ook gewoon vooruit kijken. Wij zijn vooral bezig met dat laatste.”

Pang blikt terug op de laatste weken. “We hebben TOP/Quoratio, Blauw-Wit en LDODK/Rinsma Fashion al achter de rug. Twee van de drie speelden we uit. Dat is voor iedereen lastig. We hebben daar prima gespeeld, vooral in de eerste helft. Er zat misschien wel meer in het vat. Eén keer hebben we onszelf wel echt tekort gedaan en dat was tegen DSC. Dat was een drama.  Daar worden we natuurlijk ook op afgerekend. Domme pech is het natuurlijk nooit. DSC was een wanprestatie van onze kant. Tegen DOS’46 waren we dichtbij met een goede en slechte fase en verder moet je ook gewoon reëel zijn. Die andere drie teams hebben gewoon meer kwaliteit en zijn simpelweg verder dan wij.”

Waarom de Amsterdammers in eigen huis onderuit gingen tegen DSC is de captain een raadsel. “Ik vind het moeilijk te verklaren. Te veel spanning? In ieder geval een totale off-day. We hadden die week wel klote getraind. Donderdags boterde het niet en dat leken we in de wedstrijd mee te nemen.”

Wijzigingen

Ten opzichte van vorig jaar is er nogal wat veranderd bij AW.DTV. Allereerst bestaat de basisopstelling uit vier nieuwe spelers. “Die jonge spelers presteren naar behoren. Het is voor hen ook lastig, in een nieuwe omgeving. Op het veld was het vallen en opstaan, maar in de zaal gaat het steeds beter. Met dit nieuwe team proberen we ook wat dynamischer te spelen. Dit lukt aardig, maar vaak pakt het ook wat minder goed uit.”

Naast de spelers in het veld staat er ook een nieuw duo oefenmeesters langs de lijn."Jan Bongers en Arthur Carolus zijn twee prettige personen met een bepaalde visie die wij graag omarmen. Als ploeg voeren we het alleen nog niet altijd goed uit. Verder gaat het in de samenwerking wel erg goed.” Er hebben dus de nodige verschuivingen plaatsgevonden. Pang laat zich niet uit of dit invloed gehad heeft op het resultaat of niet. Wel weet hij dat er nog geen man overboord is. “Welnee, daarvoor is het echt te vroeg. We hebben er op ingezet om iets op een lange termijn te bereiken. Daar hoort bij dat je over meerdere schijven scoort en dynamischer speelt. Daar zijn we mee bezig, maar dat lijdt nog niet altijd tot succes. Dat zou ook te optimistisch zijn. We moeten het de tijd geven.”

Voldoening

Pang ziet mooie wedstrijden aankomen. “Tegen Fortuna/Delta Logistiek hebben we kansen. PKC/SWKGroep is een ander verhaal, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. KZ/Hiltex en DVO/Accountor zijn dan aan de beurt en tegen die twee kunnen we zeker punten pakken. Ik heb er zin in. We bestuderen de tegenstander en bedenken daar vervolgens een strijdplan bij. Daarbij gaan we zoveel mogelijk van onze eigen kracht uit.”

De Amsterdammer is over zijn eigen spel kritisch. “Ik heb één goede wedstrijd gespeeld, tegen Blauw-Wit. Dat vind ik te weinig. Ik speel wel veel in dienst van het team en dat gaat soms ten koste van mijn eigen spel, maar dat interesseert me vrij weinig. Uiteindelijk haal ik de meeste voldoening uit het winnen van wedstrijden en dan boeit het me niet of ik één of dertig keer schiet in een wedstrijd. Mijn eigen spel is compleet ondergeschikt aan het teambelang. Voor het resultaat offer ik alles op.”

Datum: 15 december 2016 uur